Sverige spelade under tisdagen oavgjort mot Slovenien (1-1) på Friends Arena och ramlade ner till C-divisionen i Nations League. Framöver väntar EM-kval nästa år.
Svenske landslagsstjärnan Dejan Kulusevski, som spelade hela matchen, är mer än besviken efteråt.
- Jag är riktigt besviken. Det var ett dåligt resultat och ganska dåligt spel stundtals, så vi är riktigt besvikna, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:
- Det är ganska mycket som inte stämmer. Vi släpper till ganska många chanser, och Robin (Olsen) gjorde riktigt bra räddningar. Det kändes som vi chansspelade för mycket. Vi hoppades på att vinna dueller och andrabollar. Det var svårt att hitta spellinjer. Det kändes som att vi hade svårt, det känns som att alla stod på linjer, som vi spelade på två linjer, backlinjen och anfallsspelet. Vi hittade inte och spelade helt enkelt inte tillräckligt bra.
Kulusevski säger vidare följande om landslagets tunga trend:
- Livet förändras väldigt snabbt, speciellt fotbollen. Ena dagen är du hyllad, och andra dagen är det mycket kritik. Vi köper all kritik och tar på oss allt ansvar. Vi har inte varit tillräckligt bra och vi måste bli bättre, men ibland är det bra att backa några steg och det får vi göra. Vi måste utveckla ett nytt spel, så vi är redo till EM-kvalet i mars.
Vad talar för att ni får ihop det till EM-kvalet?
- Det är riktigt lång tid, men jag hoppas alla mår bra, spelar i sina klubbar och gör det bra i sina klubbar, så vi kommer hit med bättre självförtroende och bättre fysisk form. Vi måste göra det bättre. Vi vill vara ett bra landslag och det finns talang i laget.
Har du gott hopp om att Sverige är i EM 2024?
- Ja, jag tror på det och jag måste tro på det. Jag tror alltid på att vi ska vinna, men det är en sak att säga det och en annan sak att gå ut och göra det. I dag är vi riktigt besvikna.
Landslagskollegan Emil Forsberg om Sveriges EM-chanser:
- Det här var inte vad vi hade önskat oss, men kvalet till EM är ett annat kval, och då har vi kanske lärt oss en läxa av Nations League - vad vi kan göra, vad vi inte kan göra, vad vi måste göra bättre och vad vi har gjort bra. Det är väl något positivt.