Landskrona tillbaka på uppflyttningsplats: "Skiter fullständigt i tabellen"

Landskrona tog en viktig seger hemma mot Skövde.
Lagets första vinst efter tre raka förluster.
- Första halvlek är ren klass, säger Max Nilsson i Max sändning efter matchen.

Landskrona tog emot tabell-jumbon Skövde i jakten på en seger. Inför mötet kom hemmalaget med tre raka förluster och två raka mållösa matcher. Skövde å andra sidan jagade tre poäng för att ha chansen att hänga kvar i superettan.

Och det var Landskrona som, förväntat, förde matchen mot Skövde. Men trots överlägsen ledning i bollinnehavet så saknades de riktiga målchanserna.

Men ledningsmålet skulle komma för hemmalaget.

För i den 19:e matchminuten testade Adam Egnell ett skott från distans. Och skottet såg ut att ta på en försvarare och ställa målvakten innan bollen seglade in i målet. 1-0 och en bruten måltorka för Landskrona som hade gått fem raka halvlekar utan att göra mål.

Målet gav mersmak för hemmalaget.

För kort efter ledningsmålet fick Kofi Asare två farliga chanser. Först ett distansskott som smet över ribban innan han fick bollen mitt i straffområdet en stund senare. Då smet avslutet istället utanför stolpen.

Men Landskrona skulle få känna på nätet igen i den första halvleken.

För i den 27:e minuten der Kofi Asare in bollen centralt och hittade Constantino Capotondi som mycket elegant klackade bollen fram till Max Nilsson som fri med målvakten enkelt placerade in 2-0.

Och det blev en rejäl islossning för Landskrona. För i slutet av den första halvleken placerade Edi Sylisufaj in 3-0.

Det var också resultatet när domaren blåste av den första akten.

Landskronas tränare Max Mölder njöt efter lagets målkalas.

- Det var skönt (när 1-0 kom). Men det var ännu skönare när två och tre kom, säger han i Max sändning.

I den andra halvleken blåste Skövde lite liv i matchen. I den 58:e minuten kom reduceringsmålet genom Shergo Shhab.

Bortalaget tryckte sedan på för ännu ett reduceringsmål. Men något sådant kom aldrig. För istället så punkterade Landskrona matchen på tilläggstid när 4-1 kom genom en kontring där Robin Dzabic placerade in matchens slutresultat.

- Första halvlek är ren klass. Tycker vi är et mycket bättre lag som kommer ut och krigar och samtidigt spelar bra med bollen, säger Landskronas Max Nilsson i Max sändning efter segern.

Tre viktiga poäng för Landskrona som kliver upp på andraplats i superettan med fyra matcher kvar att spela.

- Det är bara match för match. Jag skiter fullständigt i tabellen, säger Nilsson om lagets chanser att knipa en allsvensk plats.