Allt pekar på att VM 2034 kommer att spelas i Saudiarabien. Medlemsländerna kommer fatta ett beslut på Fifakongressen 11 december, men eftersom det bara finns en kandidat talar allt för Saudiarabien.
I fredags blev det officiellt att Svenska Fotbollförbundet röstar ja, något som fått flera svenska landslagsspelare att reagera.
- För det första är det väldigt konstigt att det bara finns ett land att rösta på. Kortfattat har vi (Asllani och förbundet) olika åsikter på den punkten, säger Kosovare Asllani under pågående landslagssamling.
- Det är fortfarande fullt möjligt att lägga en blank röst.
Känns det hopplöst, eller vad tänker du?
- Ja. Som jag säger, vi har olika åsikter på vart det ska hållas. Det räcker att säga det, ni vet vad jag tycker, jag ska inte köra en till utläggning, säger Asllani.
Det var bara några veckor sedan som över hundra damspelare världen över markerade mot Fifas beslut att ingå ett stort sponsoravtal med det statligt ägda oljebolaget Saudi Aramco. Landslagsbacken Magdalena Eriksson var en av spelarna som valde att skriva under.
- Det kändes viktigt för mig att stötta det uppropet och skriva under. Det är en fråga som jag är otroligt passionerad över. Min hjärtefråga är ju HBTQ-rättigheter, mänskliga rättigheter. Och utifrån det perspektivet så känns det helt fel, sade hon i slutet av oktober.
På måndagen delade Nathalie Björn sina tankar om förbundets ja:
- Det sänder inte bra signaler, såklart, när vi också har haft spelare som varit ute och markerat i media och så har vi ett förbund som tar en annan väg. Det blir en splittring mellan förbund och spelare. Det är klart man hade kunnat ha bättre kommunikation tillsammans och kanske kommit fram till något, jag vet inte. Utåt sett ser det inte bra ut. Det blir konstigt när förbundet gör en sak och spelare en annan, säger hon.
Kan man som spelare känna en besvikelse mot det egna förbundet?
- Jag tror verkligen att man måste kunna kommunicera mer med varandra. Speciellt när vi har så många i det här laget som står för olika saker och vill göra rätt i världen. Jag tycker att man skulle kunna jobba tillsammans i vissa frågor och ta hjälp av varandra. Sedan behöver inte alla tycka lika, det är bara en del av livet. Men det blir fel när man har så starka individer i vårt lag som står för vissa saker men det blir något annat från förbundet.
Landslagsspelarna fick information om förbundets beslut, innan det gick ut i media.
- Vi har fått lite kommunikation från förbundets håll, en liten snabb "debrief", på vad som skulle komma ut i media. Men vi har inte hunnit prata mer om varför eller sådana saker, säger Björn.
SvFF:s ordförande Fredrik Reinfeldt har beskrivit förbundets ja som villkorat.
- När vi träffade den saudiska delegationen sa jag: Jag förstår att vi har olikheter i syn på styrelseskick och delvis i syn på mänskliga fri- och rättigheter. Därför är några utgångspunkter väldigt viktiga för oss när vi sätter fotbollen i centrum, sa Reinfeldt i fredags.
- Vi vill att ett VM ska skapa öppenhet och trygghet för våra spelare, för våra lagledningar, för vår personal, för våra supportrar och vi vill att fri press ska få tillgång att rapportera.
Reinfeldt sa också:
- Vi har särskilt betonat vikten av att respektera samkönades pars rätt att komma dit och att få vara med under de här festligheterna. I alla de frågorna svarar saudierna att de tänker respektera det.
- Jag är väl medveten om att den här frågan (om VM i Saudiarabien) är väldigt viktig för till exempel Magdalena Eriksson i vårt damlandslag. Vi har stor respekt för henne och de som varit oroade. Vi grundar vårt ja i att jag redovisar det som de har svarat.