Det är mindre än ett år sedan Fredrik Reinfeldt valdes till ordförande i Svenska Fotbollförbundet och under vintern har det varit en hel del kritik mot att han inte är närvarande. Fotbollskanalen, Aftonbladet och Idrottens Affärer är medier där det förekommit.
Nu medger Fredrik Reinfeldt att han får höra en del kritik även inom rörelsen.
- Ja, är det någonting som är tydligt i en bred folkrörelse är att alla typer av invändningar kommer fram, och får jag då också påpeka, en del beröm. Det tycker jag absolut att jag hör, säger Fredrik Reinfeldt efter Uefa-kongressen.
- Jag ska gärna erkänna att vi hela tiden har massor av saker som vi ska göra, en del av de saker som lagts mig till last är möten som jag inte ens är inbjuden på eller att jag och Andrea Möllerberg fördelar mellan oss.
Hur ser du på kritiken?
- Jag tycker att mitt ledarskap handlar om att vara på plats både i internationella sammanhang men också i distrikten runt om i Sverige. Och jag tycker jag har försökt vara det under året.
- Jag var tydlig med att jag tycker att det här uppdraget går att förena med annat. Och jag tycker att det har förstärkts i den känslan under det här året.
Enligt Fredrik Reinfeldt är det inte underligt att det blir kritik med tanke på besparingar.
- Fotbollen engagerar och många har mycket åsikter och när man gör en stor förändring och börjar trycka på med ekonomi och omorganisation är det inte så att folk applåderar. Många blir oroliga och en del håller inte med, det är den fasen vi är i.
Är det rimligt att du är heltidsarvoderad sett till dina andra uppdrag?
- Jag tycker att det är en rimlig balans, ja.
Sett till din historia är det lätt att den här kritiken slår över till hat, hur ser du på det?
- Jag tycker det var mer diskussioner och mer uttalat för ett år sedan och de som sade något "on record" var inte svårt att förstå.
Fredrik Reinfeldt tonar ner att han skulle ersätta Karl-Erik Nilsson när svensken lämnar Uefas exekutivkommitté om ett år.
- Av det enkla skälet att jag inte ens är ett år in i det här uppdraget jag fick och att jag var omdiskuterad och det skedde efter en omröstning. Jag känner att jag har ett mandat och mycket mer kvar att göra med det jag fick stöd för att göra i Sverige, säger Reinfeldt.
- Med en ny generalsekreterare på plats, med det faktum att vi ju trimmar både ekonomi och organisation. Vi gör en hel del förändringar och det kommer att fortsätta. Det tycker jag är mitt uppdrag.
Under Uefa-kongressen fick Fredrik Reinfeldt återigen se ryska delegater väljas in i kommittéer och även exekutivkommittén har en rysk medlem. Något som nog överraskar en del som vet att ryska lag och landslag är utestängda.
- Det slog mig redan förra året. Jag satt just tätt bakom de ryska representanterna. Det är inte så att de tar plats och så, men det är klart att det känns märkligt, säger Fredrik Reinfeldt.
- Ni kan ju tänka er hur de ukrainska representanterna här ska tycka om detta. Jag har bara försäkrat mig om att den exkludering av ryska lags möjligheter att delta i, att den hedras. Jag säger det väl medveten om att för väldigt många finns en mjukare syn här på Ryssland än vad vi upplevde för två år sedan. Men från Sveriges sida har vi inte ändrat oss.
Fredrik Reinfeldt var noga efter Uefa-kongressen att Alexander Ceferin inte var vald 2027 även om han formellt via stadgeändringen kunde göra det. Tätt efter kongressen meddelade Ceferin att han ej ställer upp för omval - och Reinfeldt förklarar varför Sverige trots allt uppskattar slovenen.
- Jag var ju inte med när Ceferin valdes. Det fanns ett nordiskt stöd för honom. Jag tror att det ska ses som att med honom kommer en sorts känsla av ett skifte av att det är mindre hierarkiskt och en mindre känsla av exklusiv hantering av några få i toppen. Det kom en del förändringar som åtminstone jag får återberättat för mig efter en mycket turbulent period som var innan honom, säger Reinfeldt och fortsätter:
- Han kommer från ett litet land. Han är chosefri och därmed enkel att stödja och tycka om.
Fredrik Reinfeldt vill även se att Uefa lever upp till allt tal om man är emot superligan och för solidaritet.
- Det ska man ju säga att modern fotboll är ju enormt kommersiell. Och det finns en hel del gott med det. Alltså drivkrafterna är ju att många vill kunna leva på fotbollen, säger SvFF-basen.
- Har vi någonting från damsidan så är det snarare att de vill följa männens väg, snarare än att hitta på något annat. Det kommersiella möjliggör att fotbollen sysselsätter otroligt många människor som älskar fotboll som kan göra det till sitt jobb i sin framtid.
- Men det är klart att med den storlek på pengar vi talar om så krävs också värderingar, krävs också diskussioner om hur ska gränserna se ut. Jag är absolut beredd att ta en diskussion om hur exakt de här gränserna är.
- Och ska man då peka fingrarna åt superligan och det gjorde ju Ceferin i år och det gjorde han också förra året, ja då vill det ju till att UEFA visar att man står för solidaritet och omfördelning.
Och hur ser du på den hittills misslyckade jakten på en ny förbundskapten?
- Vi har kanske till skillnad från en del av de kommentarer som varit, inte tyckt att det har varit riktigt lika bråttom. Vi noterar ju att nästa viktiga, betydande match kommer först i hösten.
- Det är inte så att vi har dragit benen eller fötterna bakom oss, men ändå, det har inte varit, tycker vi, sådana behov av att ha så bråttom. Och jag är fullt i förtroende för att de som nu närmast har anslutna i processen sköter det på ett bra sätt.