5 - Världsklass
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd
-
Filippa Angeldahl
Drog till med ett typiskt Angeldahl-skott efter åtta minuter. Hade det inte varit för att en serbisk försvarare stod i vägen så hade det förmodligen gått in, sett till hur pricksäker hon var mot Luxemburg. Redan där kunde man ana att det skulle bli en bra match för mittfältaren. Otroligt varierad i sitt spel och slog lika fina långbollar som djupledspassningar. Dessutom noggrann i offensivt straffområde där hon hade fint samspel med Johanna Rytting Kaneryd. Helt klart bäst i det svenska landslaget i den första halvleken. Syntes inte lika mycket i den andra halvleken så egentligen kanske 3,5 hade varit ett rimligt betyg.
UT 89. Hanna Bennison
Fick åter chansen på mittfältet och gjorde jobbet. Målet i den andra halvleken var givetvis viktigt för Sverige men det var nog minst lika viktigt för Bennison själv. Hon hade inte gjort mål sedan EM-matchen mot Schweiz 2022 så den välplacerade bollen i nätet satt nog fint.
IN 62. Rosa Kafaji
Hoppade in och gjorde avtryck ganska direkt. Genom ett inlägg som tog på en Serbienspelare och ut till hörna kunde hon senare göra mål på hörnan hon själv fixade.
UT 89. Johanna Rytting Kaneryd
Hade liksom Hanna Lundkvist svårt att ta sig förbi den serbiska vänsterbacken och hela det serbiska försvaret stod ofta lågt och var samlat. Trots det tog hon sig förbi vid flera tillfällen, men inte i lika avgörande skeden som hon kanske brukar. Hon var inte heller lika målfarlig som man blivit van att se henne.
Zecira Musovic
Trots att Serbien kunde kontra på Sverige vid flera tillfällen så var det sällan bollen tog sig hela vägen fram till Musovic i den första halvleken. Men i den andra halvleken stod Chelseamålvakten för en viktig räddning när hon vann en duell i luftrummet och därefter fick hon känna på bollen vid ytterligare ett par tillfällen. Ingenting att klaga på.
Hanna Lundkvist
Oj vad Lundkvist och Rytting Kaneryd fick jobba för att överhuvudtaget kunna ta sig förbi den serbiska vänsterbacken. Serbien hade gjort läxan och läste Sverige till punkt och pricka. Det gällde även vänsterbacken Tyla Vlajnic som hade stenkoll på vilka spelare hon hade på sin kant. I försvarsspelet gick hon in med hela kroppen, som alltid, men liksom övriga backlinjen var hon inte fläckfri i försvarsspelet.
Nathalie Björn
Utmärkte sig inte särskilt men stod inte heller för några fatala misstag. Hela backlinjen fick jobba hårdare än de behövt göra på flera landskamper.
Magdalena Eriksson
Kanske var det bristen på minuter som spökade för att i inledningen av matchen satt inte alla passningar och långbollar där de skulle. Hon spelade in sig mer och mer och satte hårt mot hårt.
Jonna Andersson
Krigade på vänsterkanten mot ett fysiskt tufft och tungt Serbien. Hade liksom övriga backlinjen en hel del att göra på Serbiens kontringar och löste det ofta okej.
UT 62. Kosovare Asllani
Hade en särskilt fin sekvens med tio minuter kvar av första halvlek. Angeldahl spelade upp bollen till Asllani som styrde vidare den till Rytting Kaneryd. Kaptenen fick sedan tillbaka bollen och kunde avsluta, men det blev för klent. Fick en ny chans bara minuter senare, Angeldahl var inblandad även i det anfallet, men avslutet gick utanför. Sedan försvann Asllani i perioder.
UT 62. Madelen Janogy
Syntes inte till särskilt mycket alls i den första halvleken men var mer involverad i försvarsspelet i den andra halvleken, innan hon byttes ut.
UT 77. Stina Blackstenius
Hade ett avslut som gick en bra bit över mål, men det var från en otacksam vinkel. Bjöds på ytterligare en halvchans efter att ett av Anegldahls skott släpptes till retur.
IN 62. Rebecka Blomqvist
Serbien tryckte på en del i slutskedet av matchen vilken gjorde att Blomqvist inte hade särskilt mycket att jobba med. Gjorde vad hon kunde på bollarna hon fick men hann inte med mycket mer än så.
-
Spelade för kort tid för att betygsättas: Fridolina Rolfö (77), Julia Zigiotti Olme (89), Sofia Jakobsson (89).