Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SPELARBETYG: De var bäst i Blågult

Sverige (dam)

Sverige förlorade med 2-1 mot Frankrike på bortaplan.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg från matchen.

1:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

5 - Världsklass
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

-

UT 84. Johanna Rytting Kaneryd 
Det känns som att det ligger i Rytting Kaneryds DNA att utmana när hon får chansen. Fredagsmatchen var inget undantag. Hon utmanade mycket och gärna och kom förbi, igenom eller vände upp. Otroligt löpstark men fick dålig utdelning för sitt hårda slit, kanske för att den sista passningen sällan satt rätt. 

UT 61. Fridolina Rolfö 
Barcelonastjärnan fick en fin start. I en startelva bestående av många spelare som normalt inte brukar starta visade Rolfö vägen. Liksom resten av Blågult fanns det bristningar i passningsspelet. Men Rolfö stod för Sveriges enda heta målchans i första halvlek.

Annons

Zecira Musovic 
Musovic fick fortsatt förtroende i Sveriges mål efter att ha vaktat buren i dubbelmötet med Irland. Hon stod för en viktig räddning tidigt i den första halvleken när Elisa De Almeida gick på avslut och var ständigt på tårna. Vid Frankrikes 1-0-mål gick det faktiskt inte att göra någonting alls, avslutet var perfekt. Hon hann även med en fin fotparad i första halvlek. I den andra halvleken hade hon inte lika mycket att göra, förutom Frankrikes 2-1-mål, där hon inte fick särskilt stor hjälp av ett handlingsförlamat Sverige. 

UT 61. Jonna Andersson 
Andersson är en av spelarna som kommer från damallsvenskan och alltså en pågående säsong. Kanske syntes det när hon stod för det ena bra inspelet efter det andra. I försvarsspelet fick Hammarby-backen tampas med Cascarino och vid flera tillfällen blev den uppgiften för tuff. 

Annons

Josefine Rybrink 
Starten mot Frankrike blev Rybrinks andra i A-landslaget. Hon utgjorde en del av en ny backlinje. I inledningen av första halvlek kändes det stundtals lite stressat där bollen rensades i stället för att spelas längs marken. Men så gjorde hon ju kvitteringsmålet och stod för flera fina brytningar. 

Emma Kullberg
Det har nog inte undgått någon att det var en mycket oväntad elva som presenterades på fredagskvällen. Emma Kullberg tog plats och gjorde sin första start sedan 2022. Hon stod för ett par fina försvarsinsatser i den första halvleken, bland annat när hon styrde ut bollen till hörna i farligt läge. Sett till att Frankrikes mål var ett avslut som inte gick att stoppa stod backlinjen för en godkänd försvarsinsats i första halvlek, Kullberg inkluderad. Även andra halvlek var godkänd där hon var vältajmad.

Annons

Sofia Jakobsson
Det har mest blivit inhopp för Sofia Jakobsson i landslaget den senaste tiden. Men att starta mot Frankrike var inte några problem för den rutinerade yttern. Tajmingen satt där och hon kunde läsa Frankrike, bryta och kontra vid ett par tillfällen. Hon tog sig även förbi på kanten. Men inläggen satt inte alltid där de skulle.

UT 73. Evelyn Ijeh
Bland det första som hände i matchen var ett mycket fint anfall från Sverige. Fridolina Rolfö hittade Jonna Andersson som slog ett inlägg till Ijeh i boxen. Inlägget var något brant och kunde räddas av Pauline Peyraud-Magnin. Men Ijeh höll sig framme och försökte hugga. Sett till att 22-åringens debut kom mot en gigant som Frankrike ska hon vara nöjd med sin insats.

UT 46. Julia Zigiotti Olme
Mittfältaren blockade flera viktiga skott i försvarsspelet i den första halvleken, men hann inte med så mycket i den första halvleken. Hon byttes ut i paus och ersattes av Filippa Angeldahl.

Annons

IN 61. Matilda Vinberg
Tottenham-yttern byttes in i den andra halvleken och spelade med stort självförtroende. Hon fick inte till sista passningen och kunde ha avslutat själv vid ett par tillfällen.

Hanna Bennison
Liksom för flera andra i elvan blev det här Bennisons första start på ett tag. Senast var i matchen mot Bosnien och Hercegovina i februari och innan det var det i VM förra året. Bennison syntes inte särskilt mycket offensivt men jobbade på i det tysta när det kom till försvarsspelet.

Linda Sembrant
Det låg stort ansvar på Sembrants och Jonna Anderssons axlar när det var många "nya" spelare som gick in i startelvan, inte minst i backlinjen. Sembrant hade stundtals problem att hitta rätt adress på sina passningar i den första halvleken men stod inte för några avgörande misstag i försvarsspelet. Som alltid stark på fasta situationer, inte minst offensivt.

Annons

IN 46. Filippa Angeldahl
Varför hon inte spelade från start förblir oklart, något gult kort stoppade inte henne och två matcher på fem dagar klarar hon - om hon är hel och kry det vill säga. Frankrike spelade tufft mot henne och hon fick med sig flera frisparkar i bra lägen. En rutinerad och kylig pjäs som är viktig i det svenska landslaget.

IN 61. Anna Sandberg
Sandberg ersatte Jonna Andersson med en halvtimme kvar av matchen. I ungefär samma veva byttes Cascarino ut, som hade haft flera heta dueller med Andersson. Hon ersattes av Baltimore. Sandberg tog för sig i anfallsspelet när hon utmanade på sin kant, men hon lyckades inte få in bollen i boxen.

IN 73. Madelen Janogy
Hon kom absolut in och bidrog med ny energi och orkade ta extra löpmeter för att störa den franska backlinjen. Men det uträttades inte några stordåd på de 20 minuterna Janogy var på planen.

Annons

-

Spelade för kort tid för att betygsättas: Hanna Glas (IN 84)

League A - Group 3

# Lag S V O F +/− P
1 Frankrike 6 4 0 2 1 12
2 England 6 3 2 1 3 11
3 Sverige 6 2 2 2 2 8
4 Rep. Ireland 6 1 0 5 -6 3
Publicerad 2024-07-12 kl 23:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto