SPELARBETYG: Duo bäst i Sveriges överkörning

Sverige besegrade Georgien med 15-0 i VM-kvalet.

3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Filippa Angeldahl
Det smattrade till rejält när Angeldahl var i farten. Och redan efter 45 minuter hade hon redan fullbordat sitt hattrick. Dessutom stod Angeldal för fina aktioner och hade bra positionering genom hela matchen.

Jonna Andersson
Vilket självförtroende! Det var knappt att hon behövde falla ner i backlinjen - men då klev hon i stället fram och levererade i offensiven och levererade högklassiga hörnor som ofta ledde till mål. Dessutom lyckades hon även trycka in ett mål själv och självförtroendet bara lös om henne.

Stina Blackstenius
UT 46.
Tio olika målskyttar och Blackstenius kunde trycka dit två bollar. Men här hade hon även möjlighet att trycka in två bollar till. Med anfallarens målfarlighet skulle hon dock kunnat få en större utdelning.

Lina Hurtig
UT 62. Det lossnade inte riktigt direkt trots bra chanser. Men när det väl gjorde det så kunde hon hitta in bakom Gabunia två gånger om innan hon byttes ut.

Amanda Ilestedt
Ett stort utropstecken. Kommer att bli otroligt viktig när det kommer till fasta situationer i och med sin längd. Något hon visade prov på i dag - och det blev ett mål.

Linda Sembrant
Tog ansvar i defensiven och var även viktig i uppspelsfasen. Dessutom hittade hon in bakom den georgiska målvakten i sin comeback.

Rebecka Blomqvist
IN 46. Aktiv sedan minuten hon klev in. Först ett skott som Gabunia boxade ut till en hörna men sen kom också hennes andra landslagsmål. En stark insats och väldigt bra i boxen på att hitta ytor och komma till skott. Dessutom fälldes hon i den 79:e minuten när Sverige fick straff.

Nathalie Björn
IN 46. Klok insats och bra i kombinationsspelet. Höll sig rätt placerad och rätt vänd men syntes inte lika mycket som resterande spelare.

Sofia Jakobsson
IN 62. Kom in och presenterade sig direkt för Georgiska folket när hon assisterade Blomqvist till ett av målen.

Magdalena Eriksson
En jämn insats i landslagscomebacken. Hade ett par chanser på mål som det inte blev något. Var med i anfallsspelet och viktig på sin vänsterkant.

Kosovare Asllani
IN 46. En vacker insats och hon lyckades hitta ytor i straffområdet och skaka sig loss. I den 76:e minuten satte hon sitt första mål och i den 80:e minuten kunde hon trycka ditt 14-0 på straff.

Caroline Seger
UT 46. Lagkaptenen stod inte ut på något vis. I den 41:a minuten drogs hon ner och Sverige fick en frispark som i sin tur var målgivande.

Fridolina Rolfö
UT 46. Stod för en stabil insats när hon öppnade upp målskyttet i den 3:e minuten. Men det fanns mer att önska av den svenska anfallaren som hade flera chanser på mål.

Johanna Rytting Kaneryd
UT 77. I sin nya roll lyckades hon absolut. Fint spel i en mot en, samt bra inlägg från högerkanten. Dessutom spelade hon fram till Fridolina Rolfös 1-0-mål.