Lindelöf: "Känner mig trygg att vi är på rätt väg"

3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alexander Isak
IN 46. Bara hans närvaro såg ut att skapa bekymmer för Serbien. Var inte långt ifrån att skjuta in 1-1 i 59:e minuten. Borde haft straff i 75:e minuten? Gav Holm ett jätteläge i 81:a minuten. Forwarden var bäst i Sverige på nytt.

Anton Salétros
Salétros och Krafth gick på samma spelare vid 0-1 och därför blev målskytten helt fri. Har fått ett stort förtroende av Tomasson och startade igen. Blandade och gav. Jättefin passning till Isak i andra halvlek som ville ha straff. Stark tvåa.

Robin Olsen

Målvakten kan inte direkt lastas för något av målen.

Emil Krafth
Misslyckades, tillsammans med Salétros, att plocka upp Milinkovic-Savic vid 1-0 och hängde inte med Kostic vid 3-0. I övrigt var högerbacken stabil.

Dejan Kulusevski
Fick ta mycket stryk i första halvlek. När han tog sig förbi motståndare så blev han ofta fälld. Var inte ett lika stort hot som han tidigare har varit.

Emil Holm
IN 62. Svårt läge att komma in i när det stod 0-2. Bra löpning när han fick en drömpassning av Isak, men borde ha gjort mål när han blev fri. Kom in med bra fart.

Williot Swedberg
IN 62. Svårt läge att komma in i när det stod 0-2. Hade någon bra kombination men också någon felpass.

Victor Nilsson Lindelöf
UT 78. Mittbacken var nära att nicka in 1-1 på hörna i början av andra halvlek. Gjorde en helt okej insats men stack inte ut som på samma sätt som han gjort tidigare.

Emil Forsberg
UT 62. Hade en hel del boll i första halvlek och fördelade fint till sina lagkamrater, men hade svårt att hota och skapa chanser. Flyttades ut till vänster i andra halvlek.

Hugo Larsson
IN 46. Ville mycket när han hoppade in och inledde piggt. Men tappade boll i farligt läge i 69:e och stod för en felpass som gav Serbien anfallet till 3-0.

Anthony Elanga
UT 62. Kom fram fint på kanten en gång i första halvlek men inspelet hittade ingen lagkamrat. Hade svårt att få till slutprodukt. Hittade fram till Isak i bra läge i andra halvlek när det blev skott på mål.

Gustaf Nilsson
UT 45. Har tidigare visat att han är farlig på huvudet när det kommer inlägg. Men den här gången kom det inte många inlägg. Hade svårt att hota. Kombinerade bra några gånger.

Isak Hien
Mittbacken gjorde ingen vidare prestation. Svajig i flera situationer och tappade Mitrovic vid Serbiens 2-0-mål. Kunde ha satt stopp för Kostic vid 3-0.

Jens Cajuste
Fick fortsätta i rollen som inverterad vänsterback. Blandade läckra aktioner med sämre sådana. Tappade en del boll och hade ibland svårt att hitta rätt position i försvarsspelet. Var inte lika aktiv offensivt som mot Danmark.

Niclas Eliasson
UT 45. Fick chansen från start igen men hade det tufft på högerkanten. Hade en hel del boll, men hade svårt att göra något farligt av det. Klev av efter första halvlek.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Carl Starfelt (IN 78)

Publicerad 2024-06-08 kl 19:56