Matchen slutade 0-0 efter en svag svensk insats.
Vägen till EM ser nu betydligt tuffare ut.

0:41

Avbryt
Försök igen

Sverige fortsatte under tisdagen jakten på en plats till nästa sommars U21-EM med en bortamatch mot Moldavien. Sverige kom från en 9-0 seger mot gruppens slagpåse Gibraltar medan Moldavien senast förlorade borta mot Georgien med 3-0.

Sverige hade inför matchen tre poäng upp till Georgien på gruppens andraplats med en match mindre spelad. En andraplats som kan ge direktkvalifikation till EM, då de tre bästa grupptvåorna går direkt vidare, men också kan innebära en playoffplats till mästerskapet.

Sveriges U21-förbundskapten Daniel Bäckström valde att göra en förändring jämfört med segern mot Gibraltar. Otto Rosengren ersatte Aimar Sher på centralt mittfält.

Annars ställde Sverige upp med samma elva som senast vilket inkluderade tvåmålskyttarna mot Gibraltar, Josef Erabi och Hugo Bolin. Matteo Perez Vinlöf som kom in som avbytare mot Gibraltar och också han stod för två mål fick inleda från bänken.

Sverige inledde matchen med ett stort bollinnehav. Efter knappt tio minuter fick Melker Widell matchens första chans efter en djupledspassning från mittfältet men Widells vristavslut gick strax utanför den moldaviske målvaktens stolpe.

Det moldaviska laget spelade tufft och drog på sig tre varningar under för sena tacklingar. Även Sveriges Joe Mendes och Samuel Dahl varnades. Mendes för protest och Dahl för ett tjuvnyp i en luftduell.

Moldavien spelade lågt och försvarade sitt straffområde väl medan Sverige hade svårt att få till klara avslutslägen under den första halvleken.

När domaren blåste för halvtid var ställningen alltjämnt 0-0 på arenan i Nisporeni. Sverige lyckades på 45 minuter bara skrapa fram ett avslut på mål. Detta trots 70 % bollinehav och 6-0 i hörnor.

Sverige inledde den andra halvleken piggare. Efter tre minuter ryckte Jacob Ondrejka fram på vänsterkanten och serverade Josef Erabi med helt öppet mål från straffpunkten men Hammarby-spelaren lyckades inte få en ren träff och skottet gick utanför.

Efter 52 minuter drog Moldaviens Ilie Botnari på sig sitt andra gula kort efter att ha försökt filma sig till en straffspark och visades ut. Sverige fick spela resten av matchen med en man mer och valde att byta ut varnade Mendes mot yttern Zeidane Inoussa i ett offensivt byte.

Efter en händelsefattig period i andra halvlek valde Daniel Bäckström att göra ett dubbelbyte. Bolin och Ondrejka gick ut. Joakim Persson och Deniz Gül kom in.

Ett Moldavien med tio man på planen försvarade med samtiliga spelare bakom boll och Sverige hade förtvivlat svårt att skapa målchanser. I den 80:e minuten gjorde Sverige sina sista byten då Matteo Perez Vinlöf och Jonas Rouhi ersatte Widell och Dahl.

Sista tio minuterna lyfte Sverige upp fler spelare i offensivt straffområde men skärpan saknades och moldaverna kunde freda sin målbur relativt smärtfritt.

Matchen slutade mållös och Sveriges chanser att nå U21-EM fick sig därmed en rejäl törn.

Moldavien: Smalena - Dijinari, Cucos, Saca, Calestru - Bors, Bulmaga, Pascaluta - Lupasco, Botnari, Danu

Sverige: Oliver Dovin - Josafat Mendes, Casper Widell, Noah Eile, Samuel Dahl - Otto Rosengren, Daniel Svensson, Hugo Bolin - Melker Widell, Josef Erabi, Jacob Ondrejka