Bayern München Bundesliga-mästare - säkrade titeln efter seger i "Der Klassiker"

Bundesliga

Bayern München vann "Der Klassiker".
Därmed säkrade laget också sin tionde raka ligatitel.

I rivalmötet mellan Bayern München och Borussia Dortmund kunde alltså förstnämnda Bayern säkra sin ligatitel i händelse av seger. Med det i åtanke fick hemmalaget på Allianz Arena en ordentlig drömstart.

Bayerns öppningsmål var nämligen ett faktum efter 15 minuters spel. Serge Gnabry tog emot bollen efter en hörna och avlossade ett mycket behärskat avslut, som gick in bakom en till synes överraskad Marwin Hitz i Dortmund-målet.

En kvart senare höll sig Gnabry framme igen. Efter olyckligt försvarsspel av Dortmund dök bollen upp framför den tyske yttern, som enkelt kunde raka in bollen. Däremot var inte ledningen därmed utökad, då anfallskollegan Kingsley Coman, som vidrörde bollen strax innan målet, vinkades av för offside.

Bara några minuter senare skulle dock 2-0, de facto, anlända. Det var efter Dortmund-slarv som Thomas Müller kunde frispela Robert Lewandowski, som rullade in utökningen.

Alltså gick Bayern till pausvilan i ledning.

"Bayern plockar hänsynslöst isär Dortmunds osammanhängande försvar. Haaland, Reus och company har varit åskådare så här långt. Bayern är 45 minuter från den tionde ligatiteln i följd", skrev The Telegraph-journalisten Stefan Bienkowski på Twitter

Tidigt i den andra akten skulle reduceringen komma. Joshua Kimmich gjorde ner Marco Reus i straffområdet, vilket fick till följd att domaren pekade på straffpunkten. Den efterföljande elvameterssparken skickade Emre Can säkert in.

Lite mindre än tio minuter senare ropade Dortmund-spelarna på ytterligare en straffspark när Jude Bellingham försökte ta sig runt längs vänsterkanten och föll i straffområdet efter en duell med Benjamin Pavard. Den gången valde dock domare Daniel Siebert att fria.

I stället för en kvittering under den återstående tiden av klassikermötet skulle Bayern utöka sin ledning i den 83:e minuten och därmed storma mot tre poäng. Hemmalagets tredje mål för dagen föll efter att den 19-årige inhopparen Jamal Musiala fastställt slutresultatet 3-1 efter en rörig sitaution i Dortmunds straffområde.

Följaktligen slutade mötet mellan lagen med hemmaseger för Bayern München, som således säkrade ligatiteln, trots att det återstår tre omgångar kvar att spela. Men Bundesliga-titeln är långt ifrån den enda klubben tagit de senaste åren. Tio år i rad har laget vunnit den tyska ligan.

Till saken hör att Bayern är det första lag att vinna tio raka ligatilar i en av de fem främsta ligorna i Europa.

Bayern München: Neuer - Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski.

Borussia Dortmund: Hitz - Wolf, Akanji, Zagadou, Guerreiro - Can, Bellingham - Brandt, Reus, Reinier - Haaland.

Publicerad 2022-04-23 kl 20:24