Så många matcher var Bayern München obesegrat.
Ikväll bröts sviten - när Wolfsburg blev numret för stort.

5:11

Se ett Sembrant-klipp i spelaren.

För nästan ett helt år sedan, den 23 oktober 2023, förlorade Bayern Münchens damlag senast en match. Wolfsburg vann den matchen med 2-1, och sedan dess har den tyska klubben spelat 44 matcher utan en enda förlust.

Ikväll bröts sviten.

Vilka mäktade med att göra det?

Wolfsburg, såklart.

Det gröna gänget tog en stabil seger, 2-0, på hemmaplan. Vivien Endemann satte bollen i krysset i den första halvleken. Lineth Beerensteyn punkterade matchen i den andra halvleken. Sedan var saken klar.

Detta var första gången Bayern München inte fick med sig en vinst i årets upplaga av Frauen Bundesliga.

Även om vår svit på 44 matcher tog slut i dag är jag extremt stolt över mitt lag. Wolfsburg gjorde två mål, och det gjorde inte vi. Så enkelt är det, säger Bayerns tränare Alexander Straus till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

Jag tycker att vi var det bättre laget på många sätt. Men bollen ville bara inte gå in i dag. Men vi har fortfarande en bra position i ligan - och jag är säker på att vi kommer att studsa tillbaka snabbt.

Svenskan Linda Sembrant spelade hela matchen för Bayern München. Nyförvärvet Julia Zigiotti-Olme förpassades till bänken i 90 minuter.

Nu ligger Wolfsburg bara två poäng bakom Bayern München i ligan.

Publicerad 2024-10-12 kl 21:42