Hugo Larsson gjorde säsongens första mål för Eintracht Frankfurt

Bundesliga

Eintracht Frankfurt tog säsongens första seger när man hemmaslog Hoffenheim med 3-1.
Då var Hugo Larsson en av segerregissörerna.
Svensken gjorde sitt första mål för säsongen när han satte 2-0 i den 34:e minuten.

Eintracht Frankfurt inledde Bundesliga-säsongen med en 0-2-förlust på bortaplan mot Borussia Dortmund förra helgen. Jamie Bynoe-Gittens blev stor matchhjälte då han noterades för två mål för BVB.

När Hoffenheim gästade Deusche Bank Park i Frankfurt under lördagseftermiddagen jagade Eintracht således både revansch och säsongens första trepoängare. Det skapade man sig fina förutsättningar för i den första halvleken - och en viss svensk spelade en viktig roll i det.

Efter att Hugo Ekitike gjort 1-0 till hemmalaget i den 24:e minuten klev nämligen Hugo Larsson fram bara nio minuter senare och utökade ledningen till 2-0 i den 34:e minuten.

Larsson blev läckert frispelad av Ekitike och placerade kyligt in Eintrachts andra mål i matchen när han kom en-mot-en med Hoffenheim-målvakten Oliver Baumann.

Andrej Kramaric reducerade för Hoffenheim i den 54:e minuten, men bara två minuter senare gjorde Omar Marmousch 3-1 och fastställde slutresultatet.

- Björnstark insats av Hugo. Väldigt löpvillig och han var även delaktig i det tredje målet. Han har alltid lust att löpa, vinna många andrabollar och när han även i sådana här matcher blir målfarlig - hans avslut vid målet var topp. Hans insats överlag var riktigt bra idag, säger Eintrachts tränare Dino Toppmöller om Larsson på presskonferensen efter matchen.

Hugo Larsson är uttagen i det svenska herrlandslaget, som samlas på måndag. Den tidigare Malmö FF-talangen har dock inte fått särskilt mycket förtroende av förbundskapten Jon Dahl Tomasson under tidigare samlingar.

Frankfurt: Trapp - Kristensen, Tuta, Koch, Theate - Götze, Skhiri, Larsson, Nkounkou - Ekitike, Marmousch.

Hoffenheim: Baumann - Drexler, Stach, Akpoguma - Kaderabek, Promel. Geiger, Prass - Kramaric - Hlozek, Bulter.