0:44

Se ett av Nederländernas mål i spelaren.

På måndagskvällen mötte Sveriges U21-landslag Nederländerna, som redan är klara för EM-slutspelet nästa år i Slovakien, i en match där man hade kniven mot strupen.

Förutsättningarna inför matchen såg ut enligt följande:

En vinst krävdes för att säkra andraplatsen i gruppen och därmed playoff-spel till U21-EM i Slovakien nästa år. Vid kryss eller förlust kunde Georgien, som spelar sin avgörande match på tisdagen och ligger en poäng bakom Sverige, gå om

När startelvorna presenterades stod det klart att Daniel Bäckström gör en förändring gentemot förra matchen. Mayckel Lahdo kliver in istället för Emmanuel Ekong. I övrigt mönstras samma elva som mot Georgien.

Sverige skulle få en mardrömsstart på matchen. Det hade bara spelats 90 sekunder när Emanuel Emegha nickade in nederländarnas ledningsmål.

U21-spelarna vakade till av baklängesmålet och kom till ett par bra lägen. Men efter dryga kvarten kom nästa kalldusch. Efter en kaosartad situation i Sveriges straffområde hamnade bollen framför mittbacken Rav van den Bergs fötter. Nederländaren tryckte av - och Oliver Dovin kunde bara se på när bolen seglade in.

Både Jusef Erabi och Williot Swedberg hade bra lägen att reducera i den första halvleken, men ställningen var alltjämt 2-0 i orange favör när domaren blåste av första 45.

I minut 65 skulle Sveriges uppförsbacke bli brantare. Nederländernas Kenneth Taylor drog iväg en boll som via Noah Eile rullade in bakom en chanslös Oliver Dovin.

Sverige kom aldrig riktigt nära en reducering, utan Nederländerna tog hem ännu en vinst.

Det svenska U21-gänget är alltjämt tvåa i gruppen. En playoff-plats är således inom räckhåll. Men om Gerogien vinner mot Nordmakedonien på tisdagen får de svenska U21-spelarna ta del av EM-slutspelet från tv-soffan.

Sveriges elva mot Nederländerna: Dovin - Dahl, Eile, Widell, Rouhi - Rosengren, M. Widell, Swedberg - Lahdo, Erabi, Ondrejka.

Publicerad 2024-10-14 kl 20:37