Estlands senaste hjälte missar mötet med Sverige

Sverige (herr)

TALLINN. Här är Estlands avbräck.
Två av spelarna som startade i 3-1-segern mot Azerbajdzjan saknas mot Sverige - bland annat målskytten Rocco Robert Shein.

25:43

Avbryt
Försök igen

Se en presskonferens med Jon Dahl Tomasson och Isak Hien.

I fredags tog Estland en stark seger när det blev 3-1 mot Azerbajdzjan. Då startade Rocco Robert Shein, till vardags i nederländska Dordrecht, som tia och avgjorde matchen med sitt 3-1-mål i den 71:a minuten.

Därför är det ett tungt avbräck för Estland att han är avstängd i måndagens match mot Sverige.

Dessutom saknas Maksim Paskoči, till vardags i schweiziska Grasshoppers. Paskoči startade som högerback mot Azerbajdzjan men utgick skadad efter 29 minuter.

För en månad sedan möttes Sverige och Estland på Strawberry Arena. Då vann Blågult med 3-0. I den matchen startade Flora-anfallaren Rauno Sappinen som nia. Han är nu sjuk och kan inte heller spela i måndagens landskamp.

Däremot får Estland tillbaka två spelare, som var avstängda mot Azerbajdzjan. Det är anfallaren Alex Tamm (spelar i FC Kalju i Estland) och mittfältaren Kevor Palumets (utlånad från nederländska Zulte Waregem till HJK Helsingfors i Finland).

Sajten Delfi Sport ställer flera frågor inför måndagens match. De undrar vem som kommer att ersätta Shein, som imponerade mot Azerbajdzjan? Får 1-0-målskytten mot Azerbajdzjan, Ioan Yakovlev fortsatt förtroende till höger på mittfältet i startelvan? Kommer Henri Anier att vara kvar på forwardspositionen eller tar Tamm den platsen?

Publicerad 2024-10-14 kl 14:33