Uefa Nations League

Italien såg ut att ta sin tredje raka seger i Nations League.
Då tog Lorenzo Pellegrini rött kort mot Belgien.
Därefter kollapsade "Gli Azzurri" och tappade 2-0 till 2-2.

Italien hade fått en flygande start på Nations League genom segrar mot Frankrike och Israel. När Belgien gästade Stadio Olimpico i Rom under torsdagskvällen var ambitionen att ta en tredje raka seger - vilket man fick en drömstart för.

"Gli Azzurri" rivstartade mötet med Belgien och tog ledningen redan i den första minuten. Efter en blixtsnabb kontring skickade Federico Dimarco in ett inspel som Andrea Cambiasio rakade in från nära håll.

I den 24:e minuten utökade sedan Italien. Cambiaso kom återigen till avslut med sin vänsterfot på en kontring. Denna gång räddade Koen Casteels ytterns avslut – men lämnade retur. På den höll sig Mateo Retegui framme och rullade in 2-0 till Italien.

Sju minuter innan halvtid skulle Italien stöta på trubbel. Lorenzo Pellegrini misstajmade en glidtackling och träffade Artur Theate med dobbarna över hälen. Efter VAR-granskning konstaterade domaren att det inte rörde sig om ett gult kort som han först delat ut, utan ett rött och Pellegrini fick lämna matchen i förtid.

Som lök på laxen reducerade Belgien på den efterföljande frisparken genom en läcker variant. Youri Tielemans passade Leandro Trossard utanför straffområdet, som serverade Maxim De Cuyper vid straffområdeskanten. Den sistnämnde drog till med ett välplacerat skott och reducerade till 1-2.

När matchen var 62 minuter gammal fick Belgien även in ett kvitteringsmål. En lång hörna nådde fram till Wout Faes vid bortre stolpen. Mittbacken nickade ner bollen till Trossard, som från nära håll petade in 2-2-målet.

Efter kvitteringsmålet forcerade Belgien även för ett segermål - men utan framgång.

Slutresultatet skrevs till 2-2. Tungt för Italien som tappat två poäng, desto bättre känsla för Belgien som lär känna att man har räddat en poäng.

ett inspel som Andrea Cambiasio rakade in från nära håll.

Fem minuter innan halvtid skulle Italien stöta på patrull. Lorenzo Pellegrini misstajmade en glidtackling och träffade Artur Theate med dobbarna över hälen. Efter VAR-granskning konstaterade domaren att det inte rörde sig om ett gult kort som han först delat ut, utan ett rött och Pellegrini fick lämna matchen i förtid.

Som lök på laxen reducerade Belgien på den efterföljande frisparken genom en läcker variant.  Youri Tielemans passade Leandro Trossard utanför straffområdet, som serverade Maxim De Cuyper vid straffområdeskanten. Den sistnämnde drog till med ett välplacerat skott och reducerade till 1-2.

Efter kvitteringsmålet forcerade Belgien för ett segermål - men lyckades inte.

Italien: Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori - Cambiaso, Frattesi, Ricci, Tonali, Dimarco - Pellegrini - Retegui.

Belgien: Casteels - Debast, Faes, Theate, De Cuyper - Tielemans, Mangala - Doku, De Ketelaere, Trossard - Openda.

Publicerad 2024-10-10 kl 22:46