Nederländerna var på väg mot en flopp i Nations League.
Man räddade en poäng - strax efter Virgil van Dijks utvisning.
"En tragisk kväll", skriver De Telegraaf.

På fredagskvällen var det dags för match i A-gruppen av Nations League.

Nederländerna, som ligger sjua på Fifas världsranking, gästade Ungern, som parkerar på plats 32.

Samtidigt har Ungern stått för svaga insatser under årets upplaga av Nations League. Under det förra landslagsuppehållet blev man utklassat av Tyskland (5-0) och fick bara med sig en pinne mot Bosnien & Hercegovina (0-0).

Samtidigt övertygade nederländerna mot Bosnien & Hercegovina (5-2) och kryssade mot tyskarna i september.

Men på fredagskvällen är Ungerns negativa trend på väg att vända.

Man leder nämligen mot Nederländerna på hemmaplan med 1-0, efter att Roland Sallai satte ledningsmålet i den första halvleken på volley. Assisten stod Zsolt Nagy för, och Nederländernas försvarsspel var undermåligt.

Samtidigt dominerade Nederländerna bollinnehavet och man jagade febrilt en kvittering. Bland annat fick man en indirekt frispark i minut 40. Men trots att frisparken slogs någon meter närmare målet än straffpunkten kunde ungrarna stå emot.

Ställningen 1-0 till Ungern var således intakt i paus.

"Ett dåligt Nederländerna ligger under i paus", skrev Voetbal International.

"Sömnframkallande spel" fyllde De Telegraaf i.

I den andra halvleken fortsatte Nederländernas dominans och man radade upp lägen, men Ungern stod emot på ett föredömligt vis.

I matchens slutskede åkte Liverpool-stjärnan Virgil van Dijk på två gula kort - inom loppet av tre minuter. Det första gula kom när mittbacken klagade på ett beslut från domaren, och det andra kom efter en hård satstning. 33-åringen åkte således ut - och missar nederländernas nästa landskamp mot Tyskland.

"Vilken tragisk kväll det här blir", skrev De Telegraaf.

Strax efter van Dijks utvisning skulle man dock komma tillbaka. I minut 83 kvitterade nämligen Denzel Dumfries, assisterad av Cody Gakpo.

Detta blev slutresultatet.

Ställningen i grupp 3 i A-ligan av Nations League är således oförändrad. Tyskland, som vann över Bosnien & Hercegovina samtidigt, toppar gruppen med sju poäng. Nederländerna ligger alltjämt tvåa.

Publicerad 2024-10-11 kl 22:41