UEFA Nations League (herr)

Norge kollapsade - och förlorade med 5-1 mot Österrike.
Experten Jesper Mathisen plockar fram motorsågen.
- Det har blivit en mardröm. En av de sämsta landskamperna på år och dagar. Österrike pissar på Norge, utbrast han i norska TV2:s sändning.

Norge öppnade piggt mot Österrike, och Manchester City-stjärnan Erling Haaland hade tidigt ett skott i stolpen. Strax därefter bombade dock Marko Arnautović in österrikarnas ledningsmål via ribban.

Våra norska grannar replikerade i minut 39, då Alexander Sørloth kom högst på en frispark. Atlético Madrid-strikern nickade in kvitteringen med full kraft.

Sedan kom kollapsen.

Österrike tog ledningen tidigt i den andra halvleken. Andreas Hanche-Olsen kastade sig framför Christoph Baumgartner i sitt egna straffområdet, och österrikaren föll till marken.

Hemmalaget fick straff, och Arnautiovic bombade in 2-1-målet bakom en chanslös Orjan Nyland.

Norges uppförsbacke blev sedan brantare när försvararen Philipp Lienhart skyfflade in 3-1-målet med halvtimmen kvar att spela. Bara minuter senare kom 4-1 genom Stefan Posch.

"Män mot pojkar", skrev den norske profilen Jan Aage Fjørtoft på X.

Han lade till:

"Pinsamt".

Med omkring 20 minuter kvar kom ytterligare en utökning. Michael Gregoritsch nickade in det förnedrande 5-1-målet.

"Det måste vara första gången i österrikisk fotbolls historia där varje anfall leder till en målchans eller ett mål", skrev Fjørtoft, som var på hugget, på X.

Jesper Mathisen på norska TV2 var inte heller nådig.

- Det har blivit en mardröm. En av de sämsta landskamperna på år och dagar. Österrike pissar på Norge, utbrast han i TV2:s sändning.

Han fortsatte:

- Det är kattens lek med råttan här i Linz. Norge har varit en skugga av sig själv.

Luften hade gått ur Norge sedan länge, och Österrike kunde bara "spela av" matchen.

Trots förlusten leder Norge alltjämt sin grupp i Nations League. Österrike ligger på samma poäng, med sämre målskillnad.

Publicerad 2024-10-13 kl 22:36