Portugals missräkning - nollat av jumbon

UEFA Nations League (herr)

Portugal åkte på en missräkning på tisdagskvällen.
Man fick bara med sig en poäng - och blev nollat - mot jumbon Skottland.

Portugal på en missräkning mot jumbon Skottland. Trots ett högt bollinnehav kom man inte till några skållheta chanser under matchens gång. Cristiano Ronaldo, 39, kom dock nära i matchens slutskede, men stjärnan förblev mållös.

Dessutom syntes Cristiano Ronaldo storma av planen efter nederlaget, uppenbart frustrerad.

Matchen slutade 0-0, och Skottlands första pinne i gruppen var ett faktum. Skottarna ligger fortfarande sist, medan Portugal leder gruppen.

***

Det blev minst sagt målrikt när Polen tog emot Kroatien i Nations League.

Polackerna tog en tidig ledning genom Piotr Zielinski, men sedan gjorde Kroatien tre chockmål på sju minuter.

Nicola Zalewski reducerade strax innan halvtid, och ställningen var således 3-2 (!) när visslan tjöt och den första akten var över.

Polens jakt var igång, och med 20 minuter kvar kvitterade Sebastian Szymanski till 3-3. Detta stod sig till matchens slut.

Kroatien är tvåa i sin grupp, Polen ligger trea.

***

Spanien gjorde jobbet på Estadio Nuevo Arcangel mot Serbien. Aymeric Laporte och Alvaro Morato gjorde varsin balja - innan Alex Baena krönte segern med en läcker frispark.

Spanien leder alltjämt gruppen. Serbien är trea.

***

Danmark, som spelar i samma grupp, var också med om en svängig tillställning på tisdagskvällen. Och Christian Eriksen, som är ifrågasatt i Manchester United, gav besked.

32-åringen gjorde nämligen både mål och assist när de rödvita kryssade mot ett annan rödvitt gäng, Schweiz. Matchen slutade 2-2, och Schweiz ligger sist i gruppen. Danmark Parkerar på andraplatsen.

***

Samtidigt vände Rumänien, som också spelar i C-divisionen likt Sverige, och vann mot Litauen efter att ha hamnat i ett tidigt underläge.

Rumänerna har således tagit tolv av tolv poäng i sin grupp - och är den bästa gruppettan i C-divisionen för tillfället. Det är inte bra för svensk del, då den bästa gruppettan i C-divisionen förmodligen kommer få en "andra chans" till VM 2026 i Nordamerika vid ett misslyckat kval. Sverige har, som bekant, bara tagit tio poäng efter krysset mot Slovakien.

Publicerad 2024-10-15 kl 22:41