Man spelade med tio man mot elva - i 70 minuter.

4:43

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från EM-finalen i spelaren.

På söndagen ställdes Spanien mot Schweiz i Nations League. Spanien kom senast från en missräkning mot Serbien då man spelade 0-0. Schweiz fick i sin tur pisk av Danmark och förloade med två mål mot noll.

Och det skulle bli en händelserik historia.

Det tog nämligen bara fyra minuter innan spanjorerna tog ledningen. Lamine Yamal dribblade sig fri på högerkanten och slog ett inlägg. Där stod Mato Joselu och nickade - och på förhand såg det ut som att Gregor Kobel räddade på mållinjen.

Men mållinjetekniken sade annat och målet godkändes.

Schweiz fick sedermera ett mål bortdömt i minut åtta - och fem minuter senare satte Fabian Ruiz 2-0 för Spanien.

Det såg ut att gå mot en spansk storvinst, med andra ord.

Men efter bara 20 minuter åkte Robin Le Normand på en frilägesutvisning - och plötsligt var man tio mot elva.

Och när Zeki Amdoini placerade in Schweiz reduceringsmål 20 minuter senare darrade det spanska lövet. Men när domaren blåste av halvleken var ställningen alltjämt 2-1.

Schweiz jagade en kvittering i den andra halvleken. Det numerära överläget syntes, då man pressade ner spanjorerna i stora delar av halvleken.

Men Spanien höll undan och vann till slut matchen med 4-1 (!). Fabian Ruiz dödade nämligen bataljen med sitt andra mål för kvällen med 13 minuter kvar. Ferran Torres satte 4-1 minuter senare. Man studsade således tillbaka efter krysset mot Serbien på hemmaplan.

Schweiz-Spanien, 1-4.

Publicerad 2024-09-08 kl 22:45