Hjälte efter tio minuter i sin andra landskamp - som kom åtta år efter den första

UEFA Nations League (herr)

Ricardo Horta blev poängräddare för Portugal när han sent kvitterade till 1-1 mot Spanien.
Det var i hans andra landskamp - som kom åtta år efter hans första landskamp.

Under torsdagen sparkade Spanien och Portugal i gång Nations League-spelet på Estadio Benito Villamarín i Sevilla.

Grannländerna ställde upp med två starka startelvor, där det mest anmärkningsvärda var att Milans Scudetto-hjälte Rafael Leão fick göra sin första start för det portugisiska landslaget. Detta efter att ha utsetts till Serie As bäste spelare förra veckan.

Men det skulle vara Spanien som fick den starkaste starten. Redan efter 25 minuter höll sig Alvaro Morata framme på en passning från Pablo Sanabria och gav hemmalaget ledningen. Målet var Moratas 26:e på 53 landskamper för Spanien, vilket gör honom till landslagets sjätte bäste målskytt i "La Rojas" historia.

Länge såg det även ut att bli det avgörande målet, innan Braga-spelaren Ricardo Horta kvitterade till 1-1 i den 82:a minuten på en fin passning från Manchester City-backen João Cancelo.

Horta gjorde sin första landskamp för det portugisiska landslaget sedan den 7 september 2014, men sin andra fick han vänta på till ikväll - och då tog det bara 10 minuter innan han gjorde mål.

1-1 blev sedermera slutresultatet, vilket innebar det tionde krysset på de 14 senaste mötena länderna emellan sedan 1984.

Publicerad 2022-06-02 kl 23:18