Missräkning för Spanien - föll mot Schweiz och tappade förstaplatsen

UEFA Nations League (herr)

Spanien ledde A-divisionens grupp 2 i Nations League inför lördagens möte med Schweiz.
Då föll man med 2-1 samtidigt som Portugal besegrade Tjeckien - och övertog förstaplatsen.

Inför lördagens möte med Schweiz på hemmaplan i Zaragoza ledde Spanien A-divisionens grupp 2 i Nations League. Då stod man för en rejäl missräkning och tappade den förstaplatsen till Portugal.

För efter bara 21 minuter tog Schweiz ledningen när Ruben Vargas assisterade den nyblivne Manchester City-mittbacken Manuel Akanji till 1-0. Spanien kvitterade tio minuter in i den andra halvleken genom Jordi Alba, men tre minuter därefter såg Breel Embolo till att Schweiz återigen gick upp i ledning när Monaco-forwarden gjorde 2-1. Framspelare till 2-1-målet? Manuel Akanji.

2-1 blev sedermera slutresultatet och då Portugal parallellt med Spaniens match besegrade Tjeckien på bortaplan i Prag gick de förbi Spanien i tabellen. Portugal leder därmed grupp 2 på tio poäng inför den sista matchen - gruppfinalen mot Spanien på tisdag.

Spanien: Simon - Azpilicueta, E. Garcia, Torres, Alba - Gavi, Busquets, Pedri - F. Torres, Asensio, Sarabia.

Schweiz: Sommer - Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez - Freuler, Xhaka - Sow, Shaqiri, Vargas - Embolo.