Mbappé nätade i debuten - Real Madrid vann supercupen

Fransmannen nätade när Real Madrid vann supercupen.

Real Madrid - Espanyol
Real Madrid
Espanyol
STREAMA PÅ LÖRDAG

Regerande Champions League-mästaren Real Madrid ställdes under onsdagen mot Isak Hiens Atalanta, som tidigare i år vann Europa League, i europeiska supercupfinalen.

Real Madrid-tränaren Carlo Ancelotti valde att ställa upp med ett stjärnspäckat lag med nyförvärvet Kylian Mbappé från start ihop med Vinicius Junior och Rodrygo i offensiven, samtidigt som Hien var en del av den italienska klubbens trebackslinje.

Real Madrid skapade, precis som Atalanta, ett antal chanser i första halvlek, men det var först strax före halvtid som det small till ordentligt. Rodrygo fick då ett fint läge, men prickade ribban, vilket gjorde att det var 0-0 i paus.

I andra halvlek fick till slut Real Madrid utdelning. Vinicius Junior gjorde först bort en motståndare, innan han spelade fram Federico Valverde, som sedan satte bollen i öppet mål. Någon minut senare kom även Vinicius Junior fri, men lyckades inte näta den gången.

I stället var det Mbappé som skulle få fira härnäst, då han i 68:e minuten utökade till 2-0. Därmed fick han jubla över sitt första mål i sin första match i den helvita dressen.

- Det var en bra kväll. Jag har väntat länge på det här ögonblicket. Att spela i den här tröjan, med den här logotypen och för de här fansen... Jag är så glad, säger han enligt Marca.

- Det var viktigt att göra mål, då jag är anfallare, men jag ville bara spela. I det här laget måste vi alltid vinna, fortsätter han.

Real Madrid höll därefter undan, slog Atalanta och vann supercupen.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy - Valverde, Tchouameni, Bellingham - Rodrygo, Mbappé, Vinicius Junior.

Atalanta: Musso - Djimsiti, Hien, Kolasinac - Zappacosta, De Roon, Ederson, Ruggeri - Pasalic - De Ketelaere, Lookman.

Publicerad 2024-08-14 kl 22:51