Under onsdagen var det Uefa-kongress i Lissabon, Portugal där ordförande Alexander Ceferin valdes om på fyra nya år. Tätt därefter valdes Wales Laura McAllister in på det mandat som sedan 2012 finns för en inkvoterad kvinna.
I övrigt fanns sju lediga platser i Uefas exekutivkommitté. Elva kandidater ställde upp, bland att Norges förbundsordförande Lise Klaveness som kandiderade utanför det stipulerade kvinnomandatet - men efter omröstning fick hon nobben.
Därmed finns det fortsatt bara en kvinna i Uefas exekutivkommitté.
Är det ett misslyckande att exekutiva kommittén bara har en kvinna?
- Jag skulle inte kalla det ett misslyckande. Men vi diskuterar om att addera mandat åt kvinnor, men jag vill påminna om att Lise Klaveness inte kandiderade till ett sådant mandat, säger Alexander Ceferin till Fotbollskanalen.
Vad har du för ansvar att ta organisationen in i 2023?
- Precis som jag sagt tidigare många gånger så man inte hur delegaterna ska rösta. Delegaterna har fattat beslut och det är så det är.
När Fotbollskanalen träffar Karl-Erik Nilsson, Uefas förste vicepresident Karl-Erik Nilsson, är han inte förvånad över att Klaveness inte fick en plats i kommittén.
- Jag är inte så överraskad. Första gången man ställer upp, mindre än ett år som förbundsordförande och att då få 18 röster tycker jag inte är en dålig start. Hon har alla möjligheter att komma igen om två år, säger Nilsson till Fotbollskanalen.
Vad är det som gör det så svårt för kvinnor att ta sig in i exekutivkommittén?
- Vi kunde se Debbie Hewitt (Englands förbundsordförande) som utmanade en herre från Nordirland som stod på omval (till vicepresidentposten i Fifa), och lyckades. Så jag tycker att det har blivit ett genombrott, det har hänt något och det kommer att hända mer i framtiden.
Uefa diskuterar nu alltså att addera ytterligare ett mandat avsatt åt kvinnor i exekutivkommittén, enligt Alexander Ceferin. Karl-Erik Nilsson om möjligheterna att det blir verklighet:
- I så fall handlar det om att se över stadgarna och vilka möjligheter det finns att utöka. Det blir väl föremål för nästa kongress när det blir val om två år, säger Nilsson.
Tror du att det är rätt väg att gå?
- Inledningsvis tror jag det. Nu har vi ju sett att det finns tre fotbollspresidenter i Europa - Island, England, Norge - och det kommer säkert att bana vägen för fler och på det sättet blir det en ökad möjlighet för fler kvinnor att konkurrera om de här uppdragen.
Tittar man utifrån på Uefas exekutivkommitté 2023 är en av 20 kvinna, och den är inkvoterad. Förstår du att man reagerar?
- Det är klart. Det är här är en lång resa och som det ser ut runtom i de europeiska fotbollsförbunden är det väldigt, väldigt få kvinnor på ledande ställning. Men det är ändå tre nu som har banat väg och det kommer innebär att fler kvinnor kommer till de här positionerna. Och det är möjligt att en väg kan vara att utöka kvoteringen, för vi behöver absolut ha en mer mixad beslutsfattande församling än vad vi har i dag.
Karl-Erik Nilsson har två år kvar på sitt mandat som förste vicepresident i Uefa och han lämnar posten vid kongressen 2025.