Messis nya show - hattrick på elva minuter

Major League Soccer

Hattrick i onsdags.
Hattrick i natt.
Lionel Messi hade lekstuga när Inter Miami slog New England Revolution med 6-2 - och nu väntar klubblags-VM med premiär på hemmaplan.

Inter Miami gick in i sista matchen i seriespelet och hamnade i 0-2-underläge när New England Revolution chockade hemmapubliken.

Med två snabba mål före paus såg dock Luis Suarez till att återställa ordningen. I den 57:e minuten hoppade Lionel Messi in.

Den argentinske stjärnan behövde bara sekunder på sig för att luckra upp försvaret och ligga bakom ett 3-2-mål signerat Benjamin Cremaschi.

Därefter öste Messi på. I den 78:e minuten smällde han in 4-2 från distans. Tre minuter senare stack han på djupet och tunnlade målvakten Alijaz Ivacic till 5-2. I den 89:e avslutade han ett bländande anfall och fastställde slutresultatet 6-2.

- Vår kapten visade vägen, säger Inter Miamis ägare David Beckham till ESPN.

Messis hattrick kom bara några dagar efter det senaste. I onsdags gjorde han tre mål när Argentina slog Bolivia med 6-0 i VM-kvalet.

När slutsignalen ljöd stod det klart att Inter Miami slår just New England Revolutions rekord på flest poäng, 74 mot 73, i seriespelet.

Dessutom fick man lyfta en pokal, MLS Supporters Shield, eftersom man är det bästa laget i just seriespelet. Nu väntar playoff.

Förutom playoff kan Inter Miami se fram emot klubblags-VM nästa år. Nere på planen tog nämligen Fifa-presidenten Gianno Infantino mikrofonen.

- Baserat på denna utomordentliga prestation förtjänar ni, och kommer ni, att få delta i klubblags-VM 2025. Ni får dessutom äran att ha premiärmatchen här i Miami inför 65 000 åskådare. Börja berätta er historia för världen, sa han.

Inter Miamis första match i MLS-playoff spelas på fredag mot vinnaren av CF Montreal och Atlanta United.

För Messis del är han nu redan Miamis främste målskytt genom tiderna med 33 mål. Han har gjort 17 mål och tio assist på 18 matcher denna säsong.

Publicerad 2024-10-20 kl 08:21