Chelsea slog Barcelona i CL-semifinalen

Women's Champions League

Chelsea har en fot i CL-finalen.
Detta efter att ha vunnit mot Barcelona med 1-0 på bortaplan i semifinalens första möte.
Det var Barcelonas första förlust på hemmagräs på 1 893 dagar.

Erin Cuthbert gjorde Chelseas enda mål när hon i strax innan paus satte 1-0 för bortalaget.

Barcelona hade tilldömdes straff i den andra halvleken, men den dömdes bort efter ingripande från VAR-rummet.

Hemmalaget superstjärna Alexia Putellas hade sedan laget bästa chans att avgöra inär hon fick ett jätteläge bara några meter från mål i matchens tionde tilläggsminut.

Men spanjorskans avslut gick utanför.

Chelsea höll ut och kammade hem segern och har fördel inför returen som spelas i London.

Förlusten var Barcelonas första på hemmagräs sedan den 13 februari 2019, då man föll hemma mot Huelva i ligan.

Johanna Rytting Kaneryd spelade hela matchen för Chelsea, och Fridolina Rolfö gjorde det samma för sitt Barcelona.

Publicerad 2024-04-20 kl 16:34