FEM SPANINGAR: "Hur hade matchbilden sett ut då?"

Women's Champions League

Barcelona stod för en total överkörning av Hammarby i Champions League.
Här är Fotbollskanalens Ella Lindvalls spaningar från matchen.

DÖDADE ALLA FÖRHOPPNINGAR - OCH FÖRNEDRADE NYKOMLINGEN
Det hettade till direkt när Ellen Wangerheim kom så gott som fri med Cata Coll. Hon hade chans att ge Hammarby ledningen direkt men fick inte till avslutet. Det var mittbacken Ingrid Engen som slarvade i försvarsspelet - och det var hon inte ensam om i den första halvleken. Vid flera tillfällen slarvade hemmalaget, framför allt i passnings- och markeringsspelet, vilket gav Hammarby flera glödheta chanser.

Kanske är det hårt att skriva att det var ett slarvigt Barcelona i den första halvan när de trots allt hade en 3-0 i paus. Men i inledningen av matchen var de inte sådär kliniskt som man är van att se dem och känslan var att Hammarby skulle kunna få hål på dem.

Om det fanns förhoppningar om Hammarby-mål i den första halvleken så tog Barcelona helt död på dem i den andra halvleken. Målskyttet kom i gång direkt och hemmalaget visade på ett fantastiskt fint anfallsspel och en otrolig skicklighet.

Det såg busenkelt ut när Barcelona gjorde sina mål. Hammarby hade ingenting att sätta emot längre och vid 7-0 såg det mest ut som att Hammarby ville att matchen skulle blåsas av. Man hade förväntat sig stora siffror men nio mål känns för mycket.

De regerande mästarna visade inte bara nykomlingarna var skåpet skulle stå. De passade på att förnedra dem också.

OFFENSIV KAXIGHET I FÖRSTA
Många hade nog förväntat sig en matchbild där Hammarby skulle vara ordentligt tillbakatryckt och ha ett anfallsspel bestående av kontringar.

Så blev det till stor del. Men det var väldigt roligt att se att de grönvita vågade tro på sitt anfallsspel i den första halvleken. Man fyllde på med många spelare och tog för sig på ett framåtlutat och lite kaxigt sätt. Det, i kombination med lite Barcelona-slarv, gjorde att Hammarby hade flera otroligt heta målchanser, i den första halvleken. Det är en klen tröst när man föll ihop fullständigt i den andra halvleken. Men det finns säkerligen bra lärdomar att ta med sig från matchen.

MATCHENS HÄNDELSE
Barcelonas många mål, fina anfallsspel och totala dominans är matchens händelse.

Men Hammarbys alla målchanser i den första halvleken är värda att nämna även här. Det var nog ingen som hade trott att Bajen skulle få ett friläge bara sekunder in i matchen och därefter hade Julie Blakstad både en, två och tre glödheta målchanser.

FRÅGETECKNET
Hur hade matchbilden sett ut om Hammarby hade satt något eller några av sina bollar i den första halvleken? Som ovan nämnt så kom faktiskt gästerna till flera lägen som borde suttit i mål. Men effektiviteten var inte där, i stället kom Barcelona i gång på riktigt, och där kan vi snacka om effektivitet.

MATCHENS SPELARE
3. Caroline Graham Hansen. Barcelona har otroligt många bra spelare och i ärlighetens namn var det svårt att välja vilka som var bäst. Hur som helst gjorde Graham Hansen en väldigt bra match och dessutom två mål.

2. Alexia Putellas. Hon är en världsspelare och det syns att hennes kvaliteter spelar i en liga för sig. Nickmålet var inte heller dumt. Hon hittade fint samarbete med Claudia Pina, som även hon var en av de absolut bästa spelarna på planen.

1. Julie Blakstad. Hennes fysiska, tekniska spel och fina avslutningsfot har visat sig passa väldigt bra i Champions League. På onsdagen hade hon flera heta målchanser, som kanske borde suttit.