Lyon klart för Champions League-final efter dramatisk avslutning mot PSG

Women´s Champions League

Lyon avancerar i Champions League.
Det står klart efter 2-1-segern mot PSG.
Nu väntar en final mot de regerande mästarna i Barcelona.

Efter att ha vunnit det första semifinalmötet med 3-2 förra helgen hade Lyon ett slagläge inför returen mot Paris Saint-Germain.

Ännu bättre blev förutsättningarna när Selma Bacha kunde ge gästerna ledningen med 1-0 efter blott tre minuters spel – ett mål som innebar att PSG var två mål från att ta matchen till förlängning.

Men PSG tog tag i taktpinnen efter baklängesmålet och skapade flera lägen för att hålla finaldrömmen vid liv och precis innan halvtidsvilan skulle utdelningen till sist komma.

I den 41:a matchminuten fick Tabitha Chawinga bollen i utkanten av straffområdet. Forwarden utmanade sin uppvaktning innan hon drog till med ett vänsteravslut som hittade in i Christiane Endlers bortre burgavel och helt plötsligt var Lyons totala ledning återigen nere i ett måls marginal.

PSG tryckte sedan på för att ta matchen till en förlängning, men med mindre än tio minuter kvar av matchen kunde Lyons Melchie Dumornay placera in 2-1-målet för Lyon, som innebar att gästerna ledde dubbelmötet med sammanlagt 5-3.

Efter Dumornays fullträff försökte PSG att samla krafterna, men det räckte inte och Lyon kunde hålla undan och vinna med just 5-3, vilket innebär att laget nu är klart för Champions League-final. Där väntar Fridolina Rolfö och hennes Barcelona.

PSG: Picaud - Le Guilly, Gaetino, De Almeida, Karchaoui - Geyoro, Groenen, Samoura - Baltimore, Katoto, Chawinga.

Lyon: Endler - Carpenter, Gilles, Renard, Bacha - Horan, Egurrola, Van de Donk - Diani, Dumornay, Cascarino.