Rytting Kaneryd bakom mål i CL-premiären mot Real Madrid

Johanna Rytting Kaneryd svarade för en framspelning i 3-2-segern.
- Hon skiner verkligen den här säsongen, säger förra engelska landslagsforwarden Natasha Dowie i BBC.

Under måndagen sparkade Women's Champions League igång och i premiären ställdes Chelsea mot Real Madrid.

När startelvorna presenterades stod det klart att fyra svenskar återfanns i elvorna. Nathalie Björn, Zecira Musovic  och Johanna Rytting Kaneryd inledde för Chelsea medan Filippa Angeldahl startade för Real Madrid.

"The Blues" rivstartade och tog ledningen redan efter tre minuter. Sjoeke Nüsken nickade på en Real Madrid-spelare och bollen slank in i mål. Johanna Rytting Kaneryd svarade för framspelningen genom ett inlägg från högersidan.

Chelsea kom även att utöka dryga 25 minuter senare och den gången var det Guro Reiten som satte en straff.

"Los Blancos" reducerade i den 39:e minuten. Efter en tilltrasslad situation satte Alba Redondo dit 2-1.

Ställningen var 2-1 i paus.

Kort efter halvtid gick Chelsea upp i tvåmålsledning på nytt. Mayra Ramirez höll sig framme på ett inlägg från Lauren James och nickade in 3-1.

I slutskedet kröp Real Madrid närmare på nyt. Linda Caicedo höll sig framme på en retur och satte dit 3-2.

Matchen slutade 3-2 och Rytting Kaneryd hyllas för sin insats.

- Johanna Rytting Kaneryd vill gå framåt varje gång hon får bollen och skapa något. Det är svårt. Det är en snabb löpning varje gång hon får bollen. Hon skiner verkligen den här säsongen och det är fint att se. Jag hade uppskattat att spela med någon som henne, för du vet att du kommer att få chansen, säger förra engelska landslagsforwarden Natasha Dowie i BBC.

På annat håll i grupp B förlorade Elena Sadikus Celtic mot Twente med 2-0. I nästa omgång ställs Chelsea mot Twente med Celtic drabbar samman med Real Madrid.

***

I grupp A premiärvann Roma mot Wolfsburg med 1-0 och matchen enda mål gjorde Manuela Giugliano på straff i den 14:e minuten. I samma grupp blev det 3-0-seger för Lyon mot Galatasaray, där Kadidiatou Diani svarade för två fullträffar samt att Vanessa Gilles letade sig i målprotokollet.

Startelvor i Chelsea-Real Madrid:

Chelsea: Musovic - Bronze, Bright, Björn, Baltimore - Kaptein, Nüsken, James - Rytting Kaneryd, Ramirez, Reiten.

Real Madrid: Misa - Garcia, Lakrar, Mendes, Carmona - Abelleira, Angeldahl, Leupolz - del Castillo, Weir, Redondo.

Publicerad 2024-10-08 kl 22:55