TV: AIK fortsatt obesegrat - efter seger mot Värnamo

SOLNA. En duo gjorde sitt första AIK-mål under onsdagen.
Det säkrade de svartgula en 2-0-seger hemma mot IFK Värnamo.
- Vi visade återigen hur starka vi är, säger Bersant Celina.

I spelaren ser du höjdpunkter från matchen.

Under onsdagen bärgade AIK sin tredje allsvenska seger den här säsongen, hemma mot IFK Värnamo.

AIK tog ledningen i den 19:e minuten. Då gjorde högerbacken Eskil Edh sitt första mål i den svartgula tröjan, i sin andra allsvenska start för klubben. Nyförvärvet snappade upp bollen i straffområdet när Värnamos målvakt Viktor Andersson stötte ut ett inlägg och tryckte enkelt in 1-0.

- Otroligt härligt. En väldigt bra känsla, inför supportrarna här också. Helt magiskt, sa Edh till Discovery+ i pausvilan.

Hemmalaget skapade flest målchanser i den första halvleken, även om Värnamo hade en hel del boll, och i den 28:e minuten brände exempelvis Ioannis Pittas ett friläge. Samme Pittas hotade med ett tungt skott tio minuter senare, vilket Andersson i bortamålet räddade.

Kort därefter var Ajdin Zeljkovic nära att placera in 1-1 i bortre hörnet, men hans skott gick tätt utanför.

Istället ökade AIK på till 2-0 innan paus. Mittbacken Benjamin Tiedemann Hansen fick då jubla över sitt första mål i AIK-tröjan. Efter en hörna nickade han in bollen i nät.

Det stod 2-0 till AIK efter första halvlekens slut.

- Vi skapade inte riktigt farliga lägen och sen släppte vi in två för enkla mål. Det är piss. Jag vet inte hur vi ska vända på det här men vi får gå ut i andra halvlek och försöka, sa IFK Värnamos Gustav Engvall i Discovery+ i paus.

Försöket ledde inte till mycket. Bortalaget skapade visserligen några farligheter, exempelvis räddade Kristoffer Nordfeldt ett Frank Junior Agyei-skott inifrån boxen och i 68:e minuten sköt Ajdin Zeljkovic en bit utanför stolpen, men smålänningarna lyckades aldrig hämta ikapp underläget.

Matchen slutade 2-0 till AIK. Det innebär att de svartgula fortsatt är obesegrat i årets allsvenska. Laget står nu på elva poäng efter fem spelade matcher. Upp till ettan Malmö FF, som har en match mindre spelad, skiljer en poäng.

IFK Värnamo står kvar på fyra poäng.

Efter matchen var Värnamo-kaptenen Freddy Winsth tydlig med vad det var som gick fel för laget:

- Vi räckte inte riktigt till. Jättemycket såg bra ut men i boxarna var vi lite sämre. Framför allt defensivt, säger Winsth till Discovery+ och fortsätter:

- Det känns konstigt att säga att det var en helt okej insats när man förlorar med 2-0. Men det finns saker att ta med sig.

I AIK var det positiva tongångar efter att man lyckats följa upp derbysegern mot Djurgården med ytterligare en trepoängare.

- Vi är jättenöjda. Nu när vi kom från en derbyvinst var det enda man fick höra: "Nu kommer de förlora igen". Det var skönt att samla kraft, energi och vinna med 2-0, förklarade mittbackskuggen Sotiriois Papagiannolpoulos i Discovery+.

AIK-tränaren Henning Berg är också nöjd med insatsen:

- Vi är väldigt nöjda. Värnamo har ett bra tekniskt lag. De har ett sätt att spela på som gör att de har mycket boll. I perioder hade vi kunnat vara bättre i vårt presspel och hur vi själva använde boll. Men vi hade en tuff match på söndag och vi är jättenöjda, säger Berg på presskonferensen efter matchen:

- Vi gjorde två fina mål och vi hade ett par andra feta chanser som vi kunde gjort mål på. Vi jobbade stenhårt och hade disciplin.

Mittfältaren Bersant Celina menar att AIK visade upp en stark mentalitet mot Värnamo.

- Vi visste att det skulle bli en tuff match och vi sa innan matchen att vi måste visa hur starka vi är. Att vi inte slappnar av i den här matchen. Nu är vi obesegrat fortsatt och det bästa är att vi tog tre poäng, säger Celina.

Han berättar att han kommer följa Djurgården-Malmö FF som spelas under torsdagen, en match som avgör hur stort gapet upp till MFF kommer vara inför drabbningen på söndag. Men även om en seger till värsta rivalen Djurgården skulle innebära att det himmelsblå försprånget blir mindre kommer inte Celina hålla en tumme eller två för de blårandiga.

- Vi hejar aldrig på Djurgården. Ju längre ner i tabellen som Djurgården är, desto bättre är det, säger norrmannen.

- Oavgjort hade ju varit bra. Men annars hoppas jag att blir Djurgården överkört.

AIK:s lag: Kristoffer Nordfeldt - Eskil Edh, Benjamin Tiedemann Hansen, Sotirios Papagiannopoulos, Axel Björnström - Rui Modesto, Anton Salétros, Bersant Celina, Victor Andersson (Ismaila Coulibaly 53) - Taha Ayari (Dino Besirovic 68), Ioannis Pittas

Värnamos lag: Viktor Andersson - Freddy Winsth, Victor Larsson, Emin Hasic, Albin Lohikangas - Hampus Näsström (Kenan Bilalovic 71), Wenderson (William Kenndal 81), Viktor Bergh (Calle Johansson 46) - Gustav Engvall (Marco Bustos 81), Frank Junior Agyei, Ajdin Zeljkovic

Publicerad 2024-04-24 kl 20:50