Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Stoke vill ha Viktor Johansson

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

The Sun har ett par målvaktsuppgifter. Dels hävdar tidningen att Wolverhampton anslutit till klubbar som är ute efter Arsenals Aaron Ramsdale. Alternativ är Caoimhin Kelleher (Liverpool) och Anthony Patterson (Sunderland). Vidare hävdar tidningen att Stoke vill ha Viktor Johansson. Klubben väntas agera så fort Championshipkontraktet är matematiskt säkrat. Sedan tidigare står klart att Rotherham flyttas ned, varvid en utköpsklausul triggas för den svenske målvakten. Den har ibland uppgetts vara en miljon pund, ibland 750 000 pund.

ENGLAND

Daily Telegraph menar att ”Manchester United blev förödmjukade i seger” (3-3 mot Coventry, 2-4 på str). Championshiplagets osannolika vändning till seger med 4-3 på tilläggstid stoppades av en centimeteravblåsning för offside. Sky Sports Roy Keane ger United en salva och många reagerar starkt på att Anthony hånade Coventry efter matchen med händerna kupade om öronen. ”Ten Hag kan inte överleva detta. Han måste bort så snart som möjligt”, skrev Manchester Evening News-profilen Samuel Luckhurst skrev på X i samband med Coventrys ledningsmål, men håller fast vid sin åsikt och menar att spelarnas reaktioner också visar det. Ten Hag tycker inte alls att gårdagens match försvagar honom. ”Det vore galet”, säger han, och fortsätter, ”Vi gjorde missar, det kan man inte bortse ifrån. Men det var inte pinsamt, det var en stor prestation”. I final väntar grannen City, precis som förra året.

Annons

Daily Mail hör kritiken rassla in mot Nottingham. På sitt officiella konto på X skrev klubben i går,  ”Vi varnade redan före matchen för att VAR är Lutonsupporter”. Klubben riskerar att straffas för tilltaget. Sky Sports expert Gary Neville kallar utspelet ”förskräckligt” och Jamie Carragher beskriver det som ”en supporter på puben, det är pinsamt för klubben”. Neville anser att ex-domaren Mark Clattenburg, som är anställd som rådgivare av Nottingham, bör avgå.

BBC Sport ser även Liverpool hitta tillbaka till vinnarspåret (3-1 mot Fulham) och Virgil Van Dijk hitta en plats i Omgångens lag. Liverpool ligger nu jämsides med Arsenal i topp, en poäng före Manchester City som dock har en match mindre spelad.

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport gör en ordvits. ”Dolcetto o scherzetto”, den italienska versionen av bus-eller-godis, blir här ”Scudetto o scherzetto”. I kväll kan Inter vinna ligatiteln. Men i kväll kan Milan också stoppa dem, om än bara för stunden. Milanstjärnan Rafael Leão är tänkt att spela som nummer 9, skriver tidningen. GdS uppmärksammar vidare att de båda klubbarnas ultras har en icke-aggressionspakt sedan 1981 och den kommer att upprätthållas även om Inter vinner titeln. För Milans tränare Stefano Pioli ses framtiden i Milan redan som över. GdS har redan nämnt Julen Lopetegui, Paulo Fonseca, Christophe Galtier och Marcelo Gallardo som möjliga ersättare. Tuttosport påstod i helgen också att Zlatan Ibrahimovic gärna plockar in Mark Van Bommel (Antwerpen), som han spelade med i Milan. Mer Milan: Evelyn Ijeh låg med två mål bakom Milans fjärde raka seger (3-1 mot Sampdoria) – se ett mål här. Kosovare Asllani spelade också från start.

Annons

Corriere dello Sport har också ögonen på Bologna-Roma, en match om Champions League-platser. En match där Jesper Karlsson får sitta på bänken igen. Atalanta sniffar också på en Champions League-plats efter söndagens trepoängare (2-1 mot Monza). ”En väldigt, väldigt viktig seger”, säger Isak Hien, som liksom Emil Holm spelade från start. Båda får 6/10 i betyg. För Holm slutade matchen redan efter 28 minuter på grund av skada. ”Vi får se hur det är med Holm. Han hade problem med vaden, sedan verkade det bättre, och så började han halta igen”, säger tränaren Gian Piero Gasperini. Därmed är cupsemifinalreturen mot Fiorentina på onsdag i fara. Fiorentina vann den första matchen med 1-0.

 

SPANIEN

SPANIEN

Sport och Mundo Deportivo rasar med Barcelona efter den smärtsamma förlusten i El Clásico (3-2 till Real Madrid). I fokus är en boll från Lamine Yamal som en del menar passerade mållinjen (se klipp här). ”Spökmål”, skriver Sport med stora bokstäver om målet som Barça inte fick godkänt. ”Det var mål”, slår MD fast. ”Det är en skam för hela fotbollsvärlden. Varför har vi inte Goal Line Technology?”, säger Barça-målvakten Marc-André ter Stegen. Xavi var irriterad på domarinsatsen överlag. På tal om Xavi, det väntar avgörande dagar. Har Barça lyckats övertala honom om att stanna? Ett besked har uppgetts komma efter El Clásico. Rafa Márquez är annars den utvalde att ta över.

Annons

Marca och AS jublar över att Real Madrid i princip är ligamästare efter gårdagens triumf. Laget är elva poäng före Barça. Rent matematiskt kan Real Madrid bli ligamästare mot Cádiz den 4 maj. Matchens lirare i går? Lucas Vázquez, anser tidningarna. Han tar, liksom lagkompisen Aurélien Tchouaméni, även plats i Marcas Omgångens lag. Lite i skymundan åkte Atlético på en oväntad förlust (2-0 till Alavés).

Relevo, liksom La Voz de Galicia, riktar strålkastarljusen på Williot Swedberg efter helgens mål. Relevo gör det med beskrivningar som att Celta Vigo ”har en diamant att slipa” samt att ”Kraken har vaknat, till lycka för Celta”. La Voz de Galicia ringar in att svensken med sin ringa speltid ändå gjort fyra mål. Han snittar ett mål var 47:e minut, ”det måste vara det bästa snittet i ligan”. Relevos transferspecialist Matteo Moretto nämner på annat håll Viktor Gyökeres. ”Den klubb som närmat sig mest på senaste veckorna är utan tvekan Arsenal”, menar han. Nyligen skrev The Guardian att Alexander Isak toppade Londonklubbens lista.

Annons

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe pekar ut vägen, ”Lyckan är rätt fram”. PSG hade både Kylian Mbappé och Ousmane Dembélé på bänken men dammade ändå av ännu en tung motståndare i går (4-1 mot Lyon). På onsdag, mot Lorient, kan klubben vinna sin tolfte ligatitel. Bradley Barcola har glänst senaste tiden och det talas alltmer om EM för den 21-årige anfallaren. Både Barcola och Gonçalo Ramos får 8/10 i betyg. Båda är också med i L’Equipes Omgångens lag. På annat håll skriver L’Equipe att Cardiff stämmer Nantes på 120,2 miljoner euro, motsvarande 1,4 miljarder kronor. En studie klubben låtit göra visar att Cardiff haft drygt 50 procents chans att undvika nedflyttning från Premier League 2019 med Emiliano Sala i laget. Anfallaren dog i en flygolycka samma år, just som han skulle flytta från Nantes till Cardiff. Från transfermarknaden skriver L’Equipe att flera storklubbar är intresserade av Ferland Mendy i Real Madrid. Arsenal och Liverpool ska redan ha tagit kontakter. Manchester City funderar också. Manchester United och Newcastle har intresse sedan tidigare men kan vara mindre lockande alternativ utan CL-fotboll. Napoli är intresserad men fixar inte lönen. Om Alphonso Davies går i motsatt riktning kan vänsterbacken också vara aktuell för Bayern München. Mendys kontrakt går ut 2025, men Real Madrid har på sistone övervägt att försöka förlänga.

Annons

Foot Mercato hävdar att stortalangen Mikayil Faye blir allt mer frustrerad av att vara utan a-lagschans. Den 19-åriges senegalesens representanter har haft flera möte med klubben och ett nytt väntar. Klubbar som Manchester United, Liverpool och Arsenal har nyligen uppgetts intresserade.

 

TYSKLAND

Kicker berättar närmast i förbigående Thomas Tuchel redan haft en första kontakt med Manchester United. PL-bjässens boss Jim Ratcliffe är synnerligen förtjust. Chanserna att Bayern München och Tuchel omvärdera skilsmässan tycks obefintliga. Oscar Vilhelmsson (Darmstadt) är för första gången med i Kickers Omgångens lag. Tidningen ger förstasidan till Mönchengladbach, ett projekt som sjösattes förra sommaren men fortfarande inte fått vind i seglen.

Bild får på förstasidan med att ”Leverkusen räddade sviten” (1-1 mot Dortmund). En kvittering i 97 minuten fixade 45 matchen utan förlust. Bild menar vidare att två utländska tränare nu är heta för Bayern München. Unai Emery (Aston Villa) och Roberto de Zerbi (Brighton). ”Jag är fokuserad här, 100 procent”, svarade Emery under söndagen på en fråga om Bayerns intresse. Sky Sport lanserar entusiastiskt ett annat utländskt namn: Martin Demichelis. Han skördar framgångar med River Plate och har ett förflutet i Bayern. Men Sky medger att det finns ett stort problem: hans tyska är knackig och han talar inte engelska – sistnämnda har Bayern påpekat är ett krav. Abendzeitung uppger å sin sida att Hansi Flick är öppen för en återkomst.

Annons

 

ÖVRIGT

TYSKLAND

O Jogo (Portugal) har anledning att lyfta fram Viktor Gyökeres igen. Efter att ha skjutit blankt i fem matcher blev det två mål för Sporting i går och rubriken ”Fest med Gyökeres” (3-0 mot Vitória). ”Det var en viktig seger och skönt att göra mål”, säger Gyökeres, ”Som anfallare vill du alltid göra mål men jag spelar inte själv. Ibland har man inte så många tillfällen i vissa matcher, men jag har lyckats skapa utrymme för andra att göra mål. Vi spelade bra i de matcherna och vann nästan alla, så de var bra matcher, även om jag inte gjorde mål”. Sporting är nu nära ligatiteln.

SDNA (Grekland) skriver om stort intresse för AEK:s Niclas Eliasson. Nantes och Norwich är de senaste att nämnas. PSV Eindhoven scoutade honom nyligen. Det har talats om Gremio i Brasilien, och i januari var det Samsunspor i Turkiet. Eliasson har kontrakt till 2027, och SDNA menar att AEK kan höja prislappen på 28-åringen till minst fyra miljoner euro. Eliasson spelade från start i gårdagens segermatch (2-1 mot Aris) och får hyfsat betyg (7/10). Noterbart hos Aris: David Moberg Karlsson var efter fyra månaders frånvaro tillbaka i truppen mot AEK. Han professionella inställning efter den inställda flytten till IFK Göteborg har övertygat tränaren Akis Manzios, och Athlos News menar att det kan bli speltid framöver.

Annons

Bold (Danmark) ser FC Köpenhamn haka på toppen (2-0 mot Silkeborg) och ser Jordan Larsson bli nersparkad. Pelle Matsson (svensk pappa) undslapp rött kort. ”Jag har inte sett repriserna, men jag har hört att det var mycket, mycket fult, och jag kände det förstås. Jag förstår att han (Mattsson) vill stoppa kontringen, men när man går så högt upp tycker jag det är rött kort”, säger Larsson. Experten och tidigare spelaren Mikkel Bischoff  på Discovery+, lägger för övrigt Larsson till namnen som underpresterat i FCK under vårsäsongen. På listan om tio namn finns också Viktor Claesson och Roony Bardghji.

Glos Wiekopolski (Polen) kan konstatera att Lech Poznans svenskar var i fokus i söndagens seger (3-2 mot LKS Lodz). Jesper Karlström orsakade en straff för motståndarna, Elias Andersson svarade för två läckra assist och Mikael Ishak gjorde mål på en av dem. Men Ishak får också uppmärksamhet och applåder i samband med en otäck incident. Motståndaren Dani Ramírez kollapsade plötsligt på planen (se klipp här). Ishak var först framme, innan medicinsk personal anlände. Ramírez fördes till sjukhus och är utom fara, skriver Lodzki Sport.

Annons
Publicerad 2024-04-22 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto