Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

2:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Vill ha Holm - till reducerat pris

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ITALIEN

Città della Spezia uppger att Atalanta vill köpa Emil Holm – men till reducerat pris. Klubben vill omförhandla utköpsklausulen. Bergamoklubben lånar svensken för 2,5 miljoner och har en utköpsklausul på 8,3 milj euro. Città della Spezia tar upp att Inter är intresserad av Holm. Det har även förekommit rykten om Lazio.

italienLa Gazzetta dello Sport sätter rubriken ”Inter, stjärnor och ränder”. Den har en dubbelmening. De randiga laget firade sin andra stjärna i avslutande hemmamatchen (1-1 mot Lazio). Men det står också för den amerikanska flaggan, som väntas vaja över klubben från och med i dag. Oaktree Capital Management väntas ta över, då Sunings deadline går ut för att betala tillbaka ett stort lån. San Siro bjöd annars på ett spektakulärt firande (se klipp här) – och Lilian Thuram, med drygt 200 matcher för Juventus, bjöd på en hurring till sonen Marcus när denne klappade med i en anti-Juve-ramsa (se klipp här). Gazzetta dello Sport väcker också förhoppningar hos Milanfans. ”De Zerbi är ledig och hoppas på Milan”. Än så länge är det en spekulation. Paulo Fonseca är fortfarande hetast. Men De Zerbi är ett namn, som fansen, till skillnad från Julen Lopetegui, skulle gilla. De Zerbi har åtskilliga gånger pratat med värme om Milan.

Annons

Corriere dello Sport fokuserar på den speciella situationen när Bolognas nuvarande tränare Thiago Motta tar sig an Juventus som han väntas ta över efter säsongen. Jesper Karlsson vet ni var man hittar i kväll – på Bolognas bänk. Vidare firar tidningen Claudio Ranieri som räddade kvar Cagliari via en 2-0-vinst mot Sasuolo, som i stället kliver ner till Serie B.

 

ENGLAND

englandDaily Star är den tidning som allra mest gillar att leka med ordet ”fyra”  sedan Manchester City säkrat fjärde raka ligatiteln (3-1 mot West Ham), ”EuFOURia”. På nyhetsettan finns ”Fantastic 4”. Andra tidningar väljer ”FOURmidable”. och Manchester Evevning News kör på ”Winning FOURmula”. Pep Guardiola blev rörd när han fick en hälsning från Jürgen Klopp som menade att bara Guardiola kunde leda City till fyra titlar. ”Jag kommer att sakna honom mycket. Jürgen har varit en viktig del av mitt liv”, sa Guardiola om Klopp, nästan i tårar (se klipp här). Klopp fick ett exceptionellt farväl i Liverpool när hans nio år i klubben avslutades med seger (2-0 mot Wolves). Han var en syn tillsammans med rappande (nåja)  John Barnes (se klipp här). Rodri förklarar varför City och inte Arsenal vann ligan, ”Skillnaden var här”, säger han och pekar på huvudet, ”När de kom hit och spelade så märkte jag att de inte ville slå oss, bara ta en poäng. Vi hade inte gjort så” (se klipp här).

Annons

The Guardian hör Arsenals tränare Mikel Arteta gratulera City till titeln men också lova att hans Arsenal kommer tillbaka och ska ”visa tänderna”. Det är fortfarande oklart om Mauricio Pochettino får fortsätta göra det hos Londonkollegan Chelsea, trots en stark vår (2-1 mot Bournemouth). ”Jag vet inte om det blir så (ett tränarskifte, min anm) eller inte. Jag har ingen aningen om det”, svarar Pochettino. Guardian skrev under söndagen att Ipswichs succétränare Kieran McKenna är ett aktuellt namn.

Football London har tvåmålsskytten Dejan Kulusevski som matchens lirare (9/10) när Tottenham avslutade med seger (3-1 mot Sheffield United). Han hyllades också av sin tränare Ange Postecoglu. I Chronicle får Alexander Isak, med ett plus ett, samma betyg. Och Kulusevski och Isak har mer gemensamt. Båda åker direkt till Australien med sina respektive lag – här Tottenhams trupp och här Newcastles – där de möts i en träningsmatch. Även Emil Krafth fanns på Newcastles plan. Postecoglu menar att resan till Australien ”inte är idealisk”.

Annons

Manchester Evevning News-profilen Samuel Luckhurst tror att Victor Nilsson Lindelöf redan kan ha gjort sitt i Manchester United. Han skriver, ”Victor Lindelöf är en annan spelare som kan ha spelat sin sista match i Uniteds tröja. Han lär varken få eller kunna starta i FA-cupfinalen, hans kontrakt går ut nästa sommar och behöver därför säljas i sommar”. United avslutade ligasäsongen med seger (2-0 mot Brighton).

 

SPANIEN

spanienMundo Deportivo använder triumferande ”Uppdrag slutfört” sedan tvåmålsskytten Pedri hjälpt Barcelona att säkra andraplatsen (3-0 mot Rayo Vallecano). Men snackisen fortsätter att vara Xavi. Det har sagt att Joan Laporta ska sparka honom men ännu är det tyst. De hade ett möte efter matchen i går, men enligt MD lär inget hända denna vecka. Cadena SER menar att Barça anammat ”Koeman-doktrinen” – om Barça hittar något bättre sparkas Xavi ut. Själv har Xavi inte gett upp, ”Jag vill stanna och inleda kommande säsong med största entusiasm”.

Annons

Marca och AS pryder båda förstasidan med Alexander Sørloth. Norrmannen svarade för fyra mål för Villarreal (4-4 mot Real Madrid) och leder nu skytteligan inför sista omgången. Sørloth har 23 mål, Artem Dovbyk (Girona) 21. Real Madrids mittfältare Aurélien Tchouaméni kom inte till spel och enligt Marca står det klart att han även missar Champions League-finalen den 1 juni. Eduardo Camavinga kommer att ta hans plats. Mer från La Liga: Carl Starfelt får fina betyg efter Celta Vigos seger (2-1 mot Granada) – två stjärnor av tre möjliga i Marca, 7/10 i La Voz de Galicia. Sedan står det klart att Cádiz trillar ut (0-0 mot Las Palmas). Marca rapporterar om ny kontrovers kring medaljutdelningen vid damernas cupfinal, som Barcelona vann i lördags. Laget vann även förra året och spelarna fick då själva gå och hämta medaljerna ur en ask. I år kom en förbundsrepresentant med dem i en väska, ville inte hänga dem om halsen utan bara gav medaljerna till dem. ”Är det ett skämt?”, syns Salma Paralluelo säga på innerplan, medan Fridolina Rolfö också ser mindre road ut (se klipp här).

Annons

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe hyllar lilla Brest som säkrat en Champions League-plats (3-0 mot Toulouse). Det blir därför bara CL-kval för Gabriel Gudmundsson och hans Lille (2-2 mot Nice). Lorient åker ur Ligue 1 och därmed lär det inte bli något köp av Nathaniel Adjei, som var i klubben på lån med köpoption från Hammarby. Som tidigare år markerade också ligan mot homofobi. Som tidigare år blev det också trubbel. Ändå hade kampanjen tonats ned från regnbågsfärgade spelarnummer till en märke på tröjan mot homofobi. Mostafa Mohamed i Nantes avstod liksom förra året att spela. Mohamed Camara i Monaco spelade med märket överklistrat med tejp. Tränare Adi Hütter säger, ”Jag ska ha en intern diskussion med Mohamed om detta, och kommenterar det inte ytterligare”.

Canal+ följer upp Kylian Mbappés och Ousmane Dembélés frånvaro på gårdagens match (2-0 mot Brest). De var på filmfestivalen i Cannes. Men Luis Enrique försvarar dem. ”De sex spelare som vilades i dag (läs: i går) får göra vad de vill, så om de var i Cannes eller någon annanstans intresserar mig inte”, säger han. Intervjuare: ”Så det är inget problem?”. Luis Enrique svarar med ett avmätt, ”Nej” (se klipp här). De andra lediga spelarna var Vitinha, Fabián Ruiz, Marquinhos och Gianluigi Donnarumma. PSG:s sista match för säsongen är cupfinalen mot Lyon på lördag. L’Equipe menar dock att Luis Enrique sår tvivel om Mbappés medverkan med svaret, ”I veckan får vi se vilka spelare som är redo, och vilka som inte är det, vilka som är hungrigast. Cupfinalen är mycket viktig för oss”.

Annons

 

TYSKLAND

Bild stryker ännu ett namn från Bayern Münchens tränarlista: Zinedine Zidane. Trots alla nobbar, senast Roger Schmidt, är fransmannen inte ett namn Bayern funderar på. Hansi Flicks namn nämns i förbigående som uppskattat av en del i styrelsen men annars tycks klubben fortfarande inte närmare en lösning. Roger Schmidt. Från helgen kan noteras att Wolfsburg bekräftat att Amin Sarr lämnar klubben. Han återvänder till Lyon där framtiden är oviss. Hansa Rostock, med Svante Ingelsson, Nils Fröling och Marko Johansson, åkte i går ur Zweite Bundesliga.

Sky Sport uppger att Robin Gosens kan återvända till Serie A. Lazio är intresserad av Union Berlin-spelaren. 29-åringen har tidigare spelar i Atalanta och Inter.

Sport Bild publicerar några rader från en intervju med Liverpoolprofilen Jamie Carragher som kommer i onsdagens tidningen. På frågan om Jürgen Klopp borde få en staty utanför Anfield, likt Bill Shankly och Bob Paisley svarar Carragher, ”Kanske ska Kenny Dalglish få det först, och sedan Jürgen. Men det finns redan en läktare döpt efter Kenny, kanske kan vi göra likadant för Jürgen”. En Klopp Kop?

Annons

 

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) lockar med Viktor Gyökeres och budskapet, ”Nästa år vill jag vinna igen”. Ett citat från svensken om den portugisiska skytteligan. Ett argumentet för att Gyökeres kan stanna i Sporting. Andra argument som Lissabontidningarna uppmärksammat de senaste dagarna är: att Rúben Amorim är kvar, att Champions League väntar, att Gyökeres har en portugisisk flickvän. Record håller nu också fram att pappa Stefan tycker det är en bra idé att stanna. ”Jag hoppas det men det är inte upp till mig, det är upp till honom”, säger han till CNN (se klipp här).

BBC Sport (Skottland) hyllar Elena Sadiku, som fört Celtic till ligaseger före Rangers. Ett mål i 90:e minuten säkrade seger (1-0 mot Hibernian) och titel. ”Jag var lugn fram till målet, sedan blev jag loca”, säger hon. På klassiskt manér blev hennes presskonferens avbruten av firande spelare (se klipp här). Sadiku kom till Celtic i januari.

Annons
Publicerad 2024-05-20 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto