Liverpool vidare i FA-cupen - Diaz sänkte Arsenal

FA-cupen

Liverpool slog Arsenal - och gick vidare i FA-cupen.
Luis Diaz sänkte London-klubben på övertid på Emirates.
- Det är enormt, säger Trent Alexander-Arnold till BBC.

Arsenal och Liverpool möttes under söndagen i ett stormöte i FA-cupens tredje omgång. Hemmalaget i London tvingades den här kvällen till spel utan bland andra Gabriel Jesus, som har knäproblem, medan Liverpool också hade en del bortfall, som Virgil van Dijk och Mohamed Salah. Mittbacken är sjuk, medan forwarden är iväg på Afrikanska mästerskapen.

Arsenal inledde offensivt och skapade flera chanser, där Martin Ødegaard var närmast. Norrmannen tog avslut i ett bra läge, men fick se bollen segla i ribban. Arsenal skapade även fler chanser än så, men det var Liverpool som skulle få ribban att darra nästa gång i matchen, då Trent Alexander-Arnold i slutet av första halvlek träffade överliggaren.

I andra halvlek spelade Liverpool upp sig, och fick i slutskedet utdelning på en frispark, där backen Jakub Kiwior nickade in bollen i eget nät.

- Det var en underbar frispark, men du måste gå ut och attackera den. Aaron Ramsdale (Arsenals målvakt) var i ingenmansland, säger tidigare försvararen och BBC-experten Stephen Kelly.

- Vi sa väl det? Arsenal får ångra de missade chanserna, säger ikonen och BBC-experten Alan Shearer.

Arsenal gjorde därefter en sista kraftansträngning för ett kvitteringsmål, men i stället utökade Luis Diaz på övertid till seger med 2-0 för Jürgen Klopps manskap.

Det är enormt. Vi hade många spelare som saknades i dag med killar som är på landslagsuppdrag och Virgil, som är sjuk. Vi grävde djupt med två sena mål, säger Liverpool-profilen Trent Alexander-Arnold till BBC.

Jürgen Klopp är också nöjd efter matchen.

Jag är superstolt. Det var en supersvår lottning, kanske den svåraste som vi kunde ha fått. Arsenal ställde upp lite annorlunda och det var smart, men vi ändrade lite i halvtid. Vi var verkligen med i matchen i andra halvlek. Vi gjorde mål och kämpade i 95 minuter, säger Liverpool-tränaren till BBC.

Liverpool gick därmed vidare till den fjärde rundan i FA-cupen. Liverpool toppar samtidigt även Premier League, medan Arsenal nu är i en mindre kris. Arsenal har tre raka förluster och fyra raka matcher utan seger. London-klubben är fyra i ligan.

Arsenal: Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Kiwior - Rice, Jorginho, Ødegaard - Saka, Havertz, Nelson.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Quansah, Gomez - Mac Allister, Jones - Elliott, Gakpo, Diaz - Nunez.

Publicerad 2024-01-07 kl 19:24