Skarpa kritiken mot De Gea i segern: "Chockerande misstag"

FA-cupen

David De Gea svarade för en tabbe i 3-1-segern mot Everton.
För det fick Manchester United-målvakten kritik.
- Ett chockerande misstag, sa ikonen Roy Keane i ITV.

Manchester United är vidare till fjärde omgången i FA-cupen efter att ha slagit Everton med 3-1.

Av bara farten tog Manchester United ledningen. Antony gjorde det första målet efter fyra minuter på en passning från Marcus Rashford.

Everton kom dock tillbaka tio minuter senare efter rejäl groda av David De Gea. I den 14:e minuten klantade Manchester United-målvakten till det på ett avslut ur snäv vinkel och bollen låg helt öppet mellan målvaktens ben. Conor Coady högg som en kobra och gjorde 1-1.

"Fruktansvärt av Manchester Uniteds målvakt", skrev BBC-journalisten Simon Stone.

"Ett hemskt misstag av De Gea", skrev Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst.

Hårdast i sin kritik var dock klubbikonen Roy Keane.

- Ett chockerande misstag. Det ser ut som att han har ett par drinkar. Det är som om målvakten fått rött kort och en utespelare fått kliva in i målet. Han har ingen koll på vad han gör, sa han i ITV.

Men matchen slutade i dur för Manchester United. I inledningen av den andra halvleken gjorde Manchester United 2-1 efter ett självmål av Conor Coady, som rakade in ett Marcus Rashford-inspel.

Everton hade dock en boll i med kvarten kvar av ordinarie tid - Dominic Calvert-Lewin bröstade in ett stenhårt inspel från Demarai Gray - men det föregicks av offside.

På tilläggstid fixade talangen Alejandro Garnacho straff för Manchester United. Från elva meter var glödhete Marcus Rashford och satte dit 3-1, vilket blev matchens slutresultat.

- Det är alltid härligt att gå vidare i cupmatcher och FA-cupen är givetvis speciell att spela i. Vi är nöjda med att ha tagit oss vidare till nästa runda, men viktigare är att vi behåller vårt momentum och vinner, säger Rashford enligt BBC.

Manchester United: De Gea - Dalot, Varane, Shaw, Malacia - Eriksen, Casemiro - Antony, Fernandez, Rashford - Martial.

Everton: Pickford - Coleman, Coady, Tarkowski, Godfrey, Mykolenko - Iwobi, Gueye, Onana - Maupay, Gray.

Publicerad 2023-01-06 kl 22:55