Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Väst mot Öst

Viktor Elm

Silly season dundrar vidare och jag måste erkänna att det blev en liten besvikelse hos mig när Leach Holm och Oscar P blev klara för olika klubbar. Givetvis kommer det säkert gå bra för båda men det de hade tillsammans var ändå något speciellt. Till slut kändes det som att Leach Holm enbart vände ut mot högersidan för att hitta Petterssons kvicka djupledslöpningar.

Djurgården behöver precis en som Leach Holm som kan spela ett hotande passningsspel. Deras nuvarande mittfältare besitter många bra egenskaper men ingen har de egenskaperna som Leach Holm besitter. Frågan är vilka mittfältare som blir kvar i Djurgården över säsongen 2024. Om alla blir kvar blir konkurrensen tuffast möjliga.

IFK Göteborg värvar alltså en ytter! Enligt mig hade en central forward behövts mer. Samt en toppmittfältare. Oscar Pettersson som bosman är givetvis en bra värvning men i den positionen finns andra spelare redan. Det ska bli väldigt intressant att se vem som kommer att värvas till ett Blåvitt som behöver ett par starka förvärv för att andas framtidstro.

Annons

Listerlandsmissen

Måste även nämna avskedet på Listerlandet. Jag kan känna igen mig i hur David Löfquist känner för sin klubb. Man känner att man lägger sin själ och sitt bultande hjärta helt i sin förening. Många av dygnets “lediga” timmar går åt till att tänka på hur laget och klubben kan ta sig framåt och hur man själv på bästa sätt kan bidra. När Mjällby nu väljer att avbryta samarbetet är jag rätt säker på att det är samma sak som att be en supporter börja heja på ett annat lag. Det går inte! Ibland kan man se om det är dags för en spelare att ta farväl då kroppen inte håller eller denne känns ointresserad. Inget av detta gäller för Löfquist! Snarare var han högst bidragande till att Mjällby gjorde en bra allsvensk säsong. En uppmaning, ni klubbar där ute, ta hand om de människor som bryr sig om klubben och som under många år gjort allt för att klubben ska fungera och för att laget ska spela bra.

Annons

Dags för det jag skrev om förra veckan

Tanken på en Allstar-match är ändå rolig. Jag vet att det förmodligen inte funkar i verkligheten, men att dela upp norr mot söder eller öst mot väst vore en kul grej. Kanske måste klubbarnas kassor tryta rejält om det ska finnas en möjlighet för denna tanke att bli verklighet.

Jag väljer en uppdelning av öst och väst då den är ganska tydlig. Mjällby och Värnamo ligger lite i mellanlandet men även att Mjällby kanske ligger mer öster ut än Värnamo geografiskt får de tillhöra väst med tanke på dialekten. Bara därför! Då blir uppdelningen enligt följande:

Väst:

Malmö FF, Häcken, Elfsborg, Varberg, Halmstad, IFK Göteborg, Degerfors och Mjällby

Öst:

Norrköping, Hammarby, BP, Kalmar, AIK, Djurgården, Sirius och Värnamo

När jag nu väljer spelare kommer jag att ta hänsyn till positioner och inte bara de bästa spelarna. Två 20-mannatrupper kommer att sättas på papper och sedan i relation till varandra. Minst en spelare från varje lag måste ta plats i truppen. Kommentera gärna era tankar om vem som borde varit med och vilket av mina Allstar-lag som skulle ha vunnit.

Annons

Spelare i Allstar Väst:

Målvakter: Haakon Valdimarsson (Elfsborg) och Johan Dahlin (Malmö)

Backar: Johan Larsson (Elfsborg), Gustaf Lagerbielke (Elfsborg), Derek Cornelius (Malmö), Gabriel Busanello (Malmö), Gustav Svensson (IFK Göteborg), Elyas Bouziaene (Degerfors)

Mittfältare: Michael Baidoo (Elfsborg), Mikkel Rygaard (Häcken), Sebastian Nanasi (Malmö), Luke Le Roux (Varberg), Erik Ahlstrand (HBK), Andre Römer (Elfsborg), Samuel Gustafsson (Häcken)

Anfallare: Taha Ali (Malmö), Benie Traore (Häcken), Jacob Ondrejka (Elfsborg), Isaac Kiese Thelin (Malmö), David Löfquist (Mjällby),

Tränare: Henrik Rydström

Kommentar: Svårt att ta ut eftersom här blandas topplagen med bottenlagen. Men med det här laget till hands tror jag att Henrik Rydström hade varit kanonnöjd. En blandning av teknik, fart och elakhet gör det här laget svårstoppat.

Annons

Spelare i Allstar Öst:

Målvakter: Ricardo Friedrich (Kalmar) och Oliver Dovin (Hammarby)

Backar: Samuel Dahl (Djurgården), Marcus Danielsson (Djurgården), Rasmus Sjöstedt (Kalmar), Emin Grozdanic (Värnamo), Henrik Castegren (Sirius)

Mittfältare: Rui Modesto (AIK), Simon Skrabb (Kalmar), Nahir Besara (Hammarby), Samuel Leach Holm (BP), Arnor Traustason (Norrköping), Oscar Johansson (Värnamo), Robert Gojani (Kalmar)

Anfallare: Tashreeq Matthews (Sirius), Gustav Engvall (Värnamo), Ioannis Pittas (AIK), Wesam Abou Ali (Sirius), Jusef Erabi (Hammarby), Viktor Djukanovic (Hammarby)

Tränare: Kim Hellberg (Värnamo)

Kommentar: Här hittar vi de flesta mittenlagen vilket och gör hela laget mer stabilt. Defensivt kan detta laget vara aningen svagare än det andra men det kryllar av bra spelare även i detta lag. Mixen av kvaliteter i det offensiva gör laget svårläst och beroende på matchbild kan laget kraftigt förändras.

Annons

Vad tror ni?

December

Semestern är fantastisk när den kommer. Som spelare var man alltid väldigt trött mentalt i slutet på en säsong. Påfrestningarna är stora och jag själv blev riktigt sjuk varje gång träningen tog uppehåll. Precis som att kroppen gått och sparat sig tills den till sist inte orkade hålla emot längre, inte behövde hålla emot längre. En resa till ett varmt land med långa dagar i solen brukade alltid göra susen och efter jul stod man där redo att fajtas igen.

Nu hoppas vi på lite spännande transfers inför 2024. Allsvenskan känns hetare än någonsin. Trots vintermörkret.

// Viktor

Publicerad 2023-12-05 11:37

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto