Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dolt nummer

Viktor Elm

Det känns som att många i den allsvenska cirkusen har gått på en välbehövlig julvila. Även om samtal förs och saker händer bakom kulisserna blir det inte mycket action just nu.

Erabi och Sotte

Två glädjande nyheter för allsvenskan i stort och för Hammarby och AIK i synnerhet är att båda lagen verkar ha förlängt med varsin klubbprofil tillika bra spelare. I fallet Erabi misstänker jag att Hellberg har ringt upp och presenterat sin syn på framtiden för både laget och Erabi som individ. Säkerligen var det det som blev tungan på vågen för att få anfallaren att krita på ett nytt kontrakt.

Jag minns när jag på liknande vis blev uppringd av Magnus Pehrson när han blev ny tränare för Kalmar FF. Mitt i pooldrinken i Mexiko får jag ett samtal från ett nummer jag inte känner igen. Som fotbollsspelare har man ju inte sällan dolt nummer för att folk inte ska kunna ta kontakt med en så enkelt. När då ett nummer ringer som man inte har i sin telefonbok blir man alltid lika osäker. Vem kan det här vara? Har någon lyckats få tag i mitt nummer som inte borde? Eller är det bara någon försäljare? Jag reste mig från poolkanten, vankade lite fram och tillbaka innan jag bestämde mig för att inte svara. Jag hade ju ändå semester.

Annons

När signalerna slutat ljuda dröjde det inte länge innan det kom ett sms som förklarade att det var Magnus som hade försökt nå mig. Säkert fattade han varför jag inte har svarat. Eftersom jag inte hade hans nummer skickade ett mess för att förvarna mig att han kommer att ringa igen. När han sen ringde upp igen ville han säga hej, boka ett möte för att ses när jag kommer hem från semestern samt kort förklara sina tankar om hur vi ska ta KFF framåt. Jag uppskattar sådana samtal. Det får mig som spelare att känna mig viktig och att vi gör jobbet tillsammans. Man får chans att ge sin syn på läget i truppen, föreningen och vad man kanske har gjort bra och vad man saknar inför framtiden.

Självklart är det bra av en tränare att ta tiden att prata med spelare som varit i en förening länge och som kommer att vara viktiga i bygget inför kommande säsong. Den erfarenhet och kunskap jag hade om Kalmar FF i detta fall var ju guld värd för en tränare som kom ny till klubben. Sen säger jag absolut inte att jag fick vara med och bestämma spelidé eller metod utan bidrog snarare med kunskap för att tränarteamet i sin tur kunde anpassa sin syn på fotboll till sin nya omgivning.

Annons

Inga hårda klappar ännu

Ryktet om att Blåvitt skulle värva Skjellerup från Hobro skrämmer kanske ingen. Han känns som ett mjukt paket (om de nu är sämre?) med tanke på att han inte har lyckats göra mer än två mål på 18 matcher. Förmodligen är han inte tänkt som nummer ett i nr9-positionen 2024. Där behöver IFK ett hårt paket! Någon som kan göra skillnad på riktigt. Är det någon position de ska lägga sina hårt förvärvade slantar på så är det anfallspositionen. Ett tips; ring Antonsson innan han blir för gammal!

Annars väntar man ju på en riktig saftig övergång. Något som känns spännande på riktigt. Då menar jag inte en försäljning utan att något lag tar in en spelare som har ett starkt CV och som dessutom fortfarande presterar. Jag hade gärna sett Mattias Johansson i allsvenskan igen efter många starka år utomlands. Malmö kan behöva en högerback av rang nu när Tinnerholm har haft problem.

Annons

Ser fram emot försäsongsträningen

Nu när man själv inte ska beträda det gröna plastgräset i januari så ser man ju väldigt mycket fram emot att säsongen ska dra igång igen. Under den långa försäsongen hinner det hända väldigt mycket och många spelare hinner ta kliv både framåt och bakåt i den lagmässiga hierarkin innan allsvenskan drar igång. Men återigen, jag är väldigt glad över att slippa springa runt i blåst, snö, regn och slask nu när världens roligaste sport drar igång i Sverige igen.

God fortsättning

// Viktor

Publicerad 2023-12-26 13:56

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto