Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Brennskag-Dorsin detaljer från PSG

Sillybloggen

Rosenborg har imponerat under upptakten av Toppserien genom att vinna fem av sina sex inledande matcher. En av lagets viktigaste spelare har varit 17-åriga Frøya Brennskag-Dorsin, som bland annat svarade för lagets tröstmål mot Brann i den senaste ligamatchen.

Nu talar det mesta för att Brennskag-Dorsin kan vara förlorad för Rosenborg.

Norska Nettavisen rapporterar att Rosenborg är detaljer från en nå en överenskommelse med franska PSG kring en försäljning av Brennskag-Dorsin i januari 2025 då hon fyller 18 år. Intresset från PSG är inte nytt och redan för ett år sedan rapporterade Nettavisen om ett intresse för Brennskag-Dorsin från just PSG och Barcelona.

Uppgifterna gör gällande att övergångssumman kommer att landa på ett miljonbelopp (i norska kronor) och planen sägs vara att hon ska ingå i representationslaget från start.

Brennskag-Dorsin är dotter till den tidigare svenska landslagsspelaren Mikael Dorsin, som för närvarande är sportchef för Rosenborgs herrverksamhet. På ungdomsnivå har hon representerat Norge, men i teorin är hon även aktuell för spel i det svenska landslaget i framtiden.

Annons

När Mikael Dorsin gästade podcasten Lundh tidigare under våren fick han frågor kring möjligheterna att se sin dotter i det svenska landslaget i framtiden:

– Just nu tror jag bara att det är fokus på Norge. Hon bor i Norge, spelar för Norge och sen har hon en svensk far, sa han då.

Publicerad 2024-05-10 12:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto